Najveći debakl Portugalaca u povijesti SP-a: Crveni karton Pepea i četiri gola u mreži Patricija

 Foto: Index

NIKAD teži poraz u nisu Portugalci doživjeli na Svjetskim prvenstvima. U prvoj utakmici skupine G, Njemačka ih je pregazila 4:0 i tako najavila kandidaturu za naslov prvaka. Junak Elfa bio je Thomas Mueller s tri pogotka.

Iako su Nijemci slovili kao jedni od najvećih favorita natjecanja, teško je tko očekivao ovakav debakl Bentove momčadi na otvaranju skupine G Svjetskog prvenstva. Pogotovo jer su se Portugalci u dodatnim kvalifikacijama s lakoćom obračunali protiv Švedske, a u pripremnom periodu zabili 11 golova Meksiku, Irskoj i Kamerunu.

U reprizi dvoboja za treće mjesto iz 2006., Nijemci su se nametnuli od prvog sučevog zvižduka. Već u osmoj minuti nakon očajnog ispucavanja portugalskog vratara, Khedira je gađao praznu mrežu s 25 metara, no lopta je prošla tik pored vratnice. Tri minute kasnije Elf je poveo. Pereira je u srušio Gotzea, a Muller bio precizan s 11 metara.  

U 21. minuti Nani je isprobao udarac s 20-tak metara, no lopta je prohujala zamalo poviše gola. Elf je uzvratio deset minuta kasnije kada je Oezil prošao po desnoj strani, dodao povratno za Goetzea, koji je s 15-tak metara od bloka pucao pokraj gola. Nakon kornera Nijemci su ipak zabili. Hummels je bio najviši u sredini i lakoćom matirao Patricija.

U 35. minuti Coentrao je propustio iskoristiti nesmotrenost njemačke obrane, a samo tri minute kasnije Pepe je uspio dodatno zakomplicirati situaciju. Branič Reala rukom je, a onda i glavom udario Thomasa Muellera, zaradivši izravni crveni karton.

Konačni potop u prvom poluvremenu stigao je na isteku regularnog vremena, kada je Kroos ubacio loptu u kazneni prostor, a Mueller spretno došao do lopte i matirao Patricija. U nastavku susreta Portugalci su pokušali postići počasni gol, ali to jednostavno nije bio dan Ronalda i društva.

Štoviše Nijemci su bili ti koji su upisali izrazite gol prilike. U 51. minuti Oezil je sam izašao na Patricija, međutim ovaj put bolji je bio portugalski vratar. Deset minuta kasnije Shuerlle je probio desnu stranu, dao za Goetzea koji je u sredini sam izašao na Patricija, međutim mladi Nijemac nije bio sasvim koncentriran.

Točka na i blistave njemačke partije stigla je 12 minuta prije kraja dvoboja, kada je Schuerle ubacio s desna, a Mueller s nekoliko metara spretno ugurao loptu u mrežu. Trećim pogotkom na susretu najavio je Mueller obranu Zlatne Kopačke, koju je s pet golova osvojio u Južnoj Africi.

Pratite na na Facebooku!


 

 

Pročitajte više