Nakon jedne utakmice u Ligi prvaka, Genoa prati Dinamovca Brozovića

TEK što je debitirao u Ligi prvaka mladi Dinamov veznjak Marcelo Brozović privukao je na sebe pažnju nekoliko europskih klubova.

Đenovski dnevnik Il Secolo XIX piše kako je Genoa zainteresirana za 19-godišnju nadu "modrih" koji se u porazu od Porta na Maksimiru predstavio na europskoj pozornici. Na utakmici su bili skauti talijanskog kluba, a iz Zagreba su otišli zadovoljni viđenim.

Brozović je u Dinamo stigao iz Lokomotive, a s Dinamom je potpisao ugovor na sedam godina. U Genoi vjeruju da će sljedećeg ljeta uspjeti postići dogovor sa Zdravkom Mamićem oko prelaska igrača u njihove redove, no jasno je da će morati pripremiti "nemoralnu ponudu" kako bi udovoljili Dinamovog "gazdu".

Isti list navodi kako su Brozovića pratili Everton i Liverpool.

Talijani sljedećeg ljeta žele i Renata Kelića

Genoa je pronašla pojačanje u još jednom hrvatskom igraču. Iz češkog Libereca žele dovesti bivšeg kapetana mlade hrvatske reprezentacije Renata Kelića. Njega su svojevremeno pratili i Tottenham, Juventus i Roma, no Talijanima je, zbog ograničenja broja stranaca, zanimljiv tek za sljedeće ljeto kada bi hrvatski nogometaši trebali postati građani EU.

Pročitajte više