Nalbandian se još jednom ispričao sucu; Clement objavio završetak karijere u pojedinačnoj konkurenciji

DOGAĐAJ s finala teniskog ATP turnira u Queens Clubu, u kojem su igrali hrvatski igrač Marin Čilić i David Nalbandian, vjerojatno će se još dugo prepričavati. U drugom setu Argentinac je žestoko opalio nogom u reklamni pano koji je stajao oko stolice linijskog suca i pritom rasrkvario sučevu nogu, te mu ozlijedio goljenicu. Meč je prekinut, Nalbandian diskvalificiran, a Čilić je osvojio svoj prvi ATP turnir na travnatoj podlozi u karijeri.

Mnogi su postavljali nakon svega pitanje hoće li Nalbandian uopće zaigrati u Wimbledonu, no silno talentirani tenisač, ali i čovjek bujnog karaktera, ne odvoji oko toga.

"Jasno da ću igrati, spremam se za Wimbledon. Još se jednom ispričavam sucu kojeg sam ozlijedio, ali i svima drugima. Ispričao sam se već na samom mjestu, kada se nesreća dogodila. Događa se, kriv sam i preuzimam krivicu", rekao je finalist Wimbledona iz 2002. godine.

"Nije dobro što sam ovo trebao napraviti da se odlučim malo smiriti. No, impulzivan sam, reagira čovjek svakako, ali definitivno nisam želio da ovako završi."

Clement: U Wimbledonu sam odigrao posljednji pojedinačni meč u karijeri

Arnaud Clement, 34-godišnji francuski tenisač, u ponedjeljak je igrao meč 1. kola kvalifikacija na Wimbledonu.

Nakon velike borbe pobijedio ga je mlađi sunarodnjak Kenny de Scheeper 6:7(8), 7:6(5), 6:3, a Clement je otkrio da je to njegov posljednji pojedinačni meč.

"Bio je ovo moj posljednji pojedinačni meč. Ne, nije razlog ljutnja ili bilo što drugo zbog ovog poraza. Odlučio sam i prije dolaska u Wimbledon da ću ovdje odigrati zadnji meč ili mečeve. Ispalo je ovako", rekao je tenisač koji je 2001. godine bio 10. na svijetu.

"Ostajem u tenisu, jer ću još igrati parove."

U Wimbledonu je Clement 2008. godine igrao četvrtfinale, kada je na tom putu pobijedio i Marina Čilića. Posljednjih godina je igrao na mnogo slabijoj razini, nerijetko i na ATP Challenger turnirima, tako da je u ovom trenutku 142. tenisač na svijetu.

U karijeri je osvojio četiri pojedinačna ATP turnira, te 12 u konkurenciji parova.

Pročitajte više