"Navijači Bešiktaša prihvatili su Bilića kao svog, ali od njega očekuju pobjede i atraktivan nogomet"

Foto: Getty images

DOLAZAK Slavena Bilića na klupu Bešiktaša prokomentirao je za Index novinar Turskog TRT 1 Ersin Duzen. Duzen smatra da je hrvatski strateg dobro rješenje za klub s Inonu stadiona.

"Dolazak Bilića velika je stvar za Bešiktaš i velika prilika za ovaj klub da se nakon nekoliko godina teške borbe vrati na staze slave. Navijači ovog kluba od Bilića očekuju revolucionarna igračka rješenja koja će klub napokon pokrenuti ka boljem. Kao što znate, predsjednik Fikret Orman nedavno je dobio novi mandat, a u klub je doveo i sportskog direktora Ondera Ozena koji radi dan i noć na stvaranju nove i kvalitetne momčadi", rekao je Duzen.

Izbacivanje Bešiktaša iz Europe smatra dobrom stvari za Bilića...

"To mi se čini kao velika prilika za Slavena Bilića. Imat će priliku koncentrirati se na domaće natjecanje, a tako će sigurno ubrzati prilagodbu na turski nogomet. Koliko sam imao priliku vidjeti, Bilić je vrlo strastven čovjek i vidi se da obožava nogomet. Navijači su ga već prihvatili kao svog, a njihovu ljubav dodatno će kupiti uvođenjem domaćih mladih igrača, što on ima običaj napraviti", istaknuo je.

"Jedna od želja predsjednika Bešiktaša jest izgraditi potpuno novu mladu momčad, s puno domaćih igrača i nekolicinom kvalitetnih stranaca. Za sada su doveli mladog kolumbijskog stopera Franca te Sismanoglua i Torea, talentirane domaće igrače. Od Bilića se osim pobjeda očekuje i atraktivan nogomet, a ovi igrači to bi mu trebali omogućiti", dodao je.

"Za Bilića je ovo biti veliki izazov. Ako uspije u Bešiktašu i dokaže kako nije samo kvalitetan reprezentativni trener, sigurno će mu ovaj turski klub omogućiti odlazak u ponajbolje europske klubove. Sve je na njemu", za kraj će.

Pročitajte više