Navijači najavili nasilni ulazak na Poljud, Brbić ih moli: Bez radikalnih ideja

 Foto: Hina

KOMISIJA za žalbe HNS-a odbila je Hajdukovu žalbu i odlučila da će splitski klub subotnju utakmicu protiv Zagreba odigrati pred praznim tribinama. To je već treća utakmica zaredom na kojoj će Hajduk biti bez podrške navijača.
 
"Da, nisu nam uvažili žalbu, ali mi ako želimo igrati hrvatsku nogometnu ligu moramo poštovati pravila te lige", rekao je za Index predsjednik Hajduka Marin Brbić. 
 
Razočarani navijači Hajduka, koji će u subotu prosvjedovati protiv vodstva HNS-a, prijete po društvenim mrežama da će nasilno ući na Poljud.
 
"Apeliram na navijače da se suzdrže od bilo kakvih radikalnih ideja, što uključuje nasilan ulazak na stadion, što je čujem ideja velike većine navijača."
 
"Suzdržite se, nikome nije u interesu da nas izbace iz lige"
 
Brbić se nada kako će u subotu sve proći bez problema, jer "nikome nije u interesu da Hajduk padne u niži rang".
 
"Još jednom apeliram na razum, jer ukoliko mi u subotu ne odigramo utakmicu, padamo u niži rang, a kome tko voli Hajduk je to u interesu? I ovim putem pozivam i vas medije da nam pomognete smiriti situaciju, a ne dalje dolijevati ulje na vatru."
 
PU Splitsko-dalmatinska: Poduzet ćemo najveće mjere opreza
 
Kontaktirali smo i PU Splitsko-dalmatinsku...
 
''Kako je ta vijest o odbijanju žalbe donesena prije svega sat vremena, za sada nismo dobili nikakve informacije o mogućim incidentima. Mi smo zaprimili uredno njihovu prijavu za organizacijom mirnog prosvjeda, kojeg ćemo svakako osiguravati, a što se tiče bilo čega drugog, kako smo već rekli, trenutno nemamo nikakvih informacija, no jasno, u svijetlu svega ovoga što se događalo u posljednje vrijeme, poduzet ćemo najveće mjere opreza", rekla je za Index glasnogovornica PU Splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.

Pročitajte više