Navijački prosvjedi protiv policijske brutalnosti: "Agresivne, nepismene glave, oduzimaju živote mlade!"

Foto: Čitatelj

NAVIJAČI diljem Hrvatske pobunili su se protiv policijske brutalnosti zbog koje je, sumnja se, preminuo 18-godišnji Marko Azapović iz Županje.

> "Navijači protiv ubojica": Transparent zabranjen na Maksimiru osvanuo na tribinama u Osijeku i Mariboru

Kao što smo jučer pisali, policija je zaustavila Bad Blue Boyse koji su pokušali ući na maksimirski stadion s transparentom na kojem je pisalo: "Za premlaćivanje maloljetnika imate odobrenje, a vaš slogan je sigurnost i povjerenje". Policiji se, prema riječima svjedoka, nije svidjela poruka, pa su Boysima zabranili ulazak na stadion.

Na drugim mjestima policija je dopustila navijačima da razviju transparente, kao što su to napravili pripadnici Kohorte koji su poručili: "Navijači protiv ubojica". Podrška hrvatskim navijačima stigla je i iz Slovenije, točnije od strane navijača Maribora koji su na svojoj tribini razvili transparent "Marko Azapović R.I.P".

Policija pozivala na tučnjavu? 

Budući da je tragično preminuli Azapović bio navijač Hajduka, danas se očekuje i reakcija Torcide. Naime, prva poruka "ukazala" se na splitskoj rivi oko 11 sati u obliku 25-metarskog transparenta na kojem je pisalo: "Agresivne, nepismene glave, oduzimaju živote mlade! R.I.P. Marko Azapović", javlja nam čitatelj, koji je nadodao da je transparent brzo uklonjen.

Osim toga, Indexu se javio čitatelj koji je prisustvovao jučerašnjem događaju na Maksimiru.

"Policija je bez ikakvog razloga privodila ljude koji apsolutno ništa nisu napravili. Nakon što su priveli jednog starijeg čovjeka ispred mene, koji ništa nije napravio, vikali su "ajde, uzmi još jednoga". Gospodin im je govorio da ništa nije napravio, a oni su se samo smijali i govorili "samo ti odi s nama, ajde, ajde". Također, u nekoliko navrata pokazali su nam da ih napadnemo, odnosno sugerirali su nam da započnemo tučnjavu", požalio se čitatelj, koji je odlučio ostati anoniman. I za kraj, samo da istaknemo kako su Boysi nakon jučerašnjeg polusatnog prosvjeda ispod zapadne tribine u miru napustili krug stadion te da nije zabilježen niti jedan incident.

I dok navijači diljem Hrvatske dižu glas protiv policijske brutalnosti, javnost sa zanimanjem očekuje reakciju policije.

Pročitajte više