"Ne bojimo se Dinama, susret protiv Red Bulla pokazao je da možemo i protiv velikih"

Foto: Vladimir Dugadžić / Cropix

FRANKO ANDRIJAŠEVIĆ i Danijel Stojanović najavili su veliki derbi protiv Dinama.

"Dat ćemo sve od sebe, ovo je velika utakmica za nas i moramo učinit sve da pobijedimo. Naša snaga je u kolektivu, svi smo tu pola godine, zbližili smo se, izvan terena smo prava ekipa i tu vidim našu najveću snagu. Nikoga se posebno ne pribojavamo, svi su oni dobri igrači, ali ne bojimo se nikoga. Ademi je dobar igrač, malo povučeniji, mislim da će biti okršaj između mene i njega", rekao je veznjak Bijelih

"Prvi je ovo derbi u Splitu, znam da ću dati sve od sebe, ne samo ja nego cijela ekipa. Ovaj put nema iznenađenja pred derbi. Nisam rezervirao salu za feštu, ali ako pobijedimo sredit ćemo nešto", uz osmijeh je rekao pa nastavio: "Vidjet ćemo tko će nama igrati u sredini, hoće li Mijo igrati polušpica, pa Vuković i Maglica gore, to se još ne zna, ali ako ponovimo igru iz Koprivnice, mislim da neće biti problema. Gore smo bili rasterećeni, od prve minute smo krenuli agresivno i to nam se isplatilo."

"Na pripremama smo bili odlični. Mislim da je utakmica s Red Bullom bila utakmica prevage, vidjeli smo da možemo protiv velikih ekipa, ta pobjeda nam je dala krila. Pa turnir u Gabeli i ova Olimpija, sve nam je to dalo vjeru u sebe. Na privatnom planu prošla godina je za mene bila iz snova, puno sam napredovao. Očito je trebalo biti tako da uđem na mala vrata u Hajduk. Moram biti sretan i zadovoljan sa svime", zaključio je.

Stojanović: Kovačić će sigurno nedostajati Dinamu


Sličnog razmišljanja je i Danijel Stojanović.

"Sigurno da ovo nije obična utakmica, prošle godine sam imao priliku zaigrati u Maksimiru i znam da je ovo drukčiji susret od ostalih. Ako budemo pravi, ako budemo agresivni neće biti problema. Dinamo je velik klub, imaju uvijek 25 kvalitetnih igrača i uvijek mogu nadomjestiti igrača koji otiđe. Sigurno će im faliti Kovačić, ali mislim da su slabiji tek za nekih 5-6 posto", rekao je lijevi bočni Hajduka.

"Sigurno će biti borbena utakmica, prije svega na sredini terena, tko tu odnese pobjedu ima veliku prednost da pobijedi u utakmici. Svi bi voljeli igrati u ovoj utakmici, ali to je najmanje bitno tko će igrati, ipak je ispred svih nas Hajduk. Ja se nadam da ću igrati, ali na kraju će trener odlučiti. Rezultat? Moja želja je 2:0. Strijelci? Jedan Vuković sigurno, a drugi Andrijašević ili Maglica, neka se dogovore. Ako bude 1:0, onda bi bilo dobro da ja zabijem", za kraj će.

> Hajdukovi leci vapaja: Navijači suzdržite se pirotehnike

> Prvi put u povijesti HNL-a: Šest sudaca na derbiju, Bebeku najteži posao!

> Čačić za Index najavio veliki okršaj na Poljudu: Hajduk ima imperativ pobjede, ali Dinamo je blagi favorit

> Nove bizarnosti HNL-a: Kontrolor Ante Kulušić na poljudskom će derbiju ocjenjivati sam sebe!

> "Zadnja linija nam se raspala, ali Modri se varaju ako misle da će im biti lako kao protiv Rijeke"

> Vuković: Dinamovci rijetko igraju pred punim stadionom, to je naša šansa

Pročitajte više