Nema kraja Dinamovim euro-blamažama: Luksemburški patuljak izvukao remi na Maksimiru!

Foto: Hina, Index
Video: Dario Dalmacija

NOVA Dinamova europska sramota! Hrvatski prvak je protiv Fole Esch, prvaka Luksemburga, u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka na Maksimiru odigrao samo 1:1.
 
> Dinamovci nakon nove sramote u Europi: "Ne smijemo se predati"
 
Mamić dvaput ušao u svlačionicu, Krznar krivi sebe: "Lagano je alarm za uzbunu"
 
Fola nas tjera: Prisjetimo se ostalih najvećih europskih sramota obiteljskog Dinama
 
Fola, koju je Dinamo prije dvije godine u istom ovom natjecanju "riješio" sa 6:0 (0:5 i 1:0) je bolje otvorila utakmicu i nakon dvije propuštene prilike Dallevedove i Kleina povela preko Hadjija koji je u 25. minuti iskoristio neopreznost domaće obrane poslije ubačaja iz slobodnog udarca. Bio je to tek treći gol Fole u povijesti u europskim natjecanjima.
 
Henriquez nakon sjajne akcije Pjace i Soudanija spasio Dinamo još veće blamaže
 
Dinamu je remi, pred devet tisuća gledatelja, donio Henriquez u 36. minuti nakon lijepe akcije Pjace i Soudanija.  
 
Posljednjih 25 minuta Dinamo je imao igrača više jer je izravni crveni karton nakon grubog prekršaja na Rogu dobio Souto, ali hrvatski prvak unatoč tome nije stvorio niti jednu ozbiljnu priliku pred golom luksemburških amatera.
 
Damir Krznar, koji je i ovu utakmicu vodio umjesto Zorana Mamića, uoči susreta ostao je bez Ćorića, koji se ozlijedio na zagrijavanju. Umjesto njega priliku je dobio Rog, najskuplji nogometaš u povijesti HNL-a.
 
Očajna obrana i vezni red hrvatskog prvaka
 
Katastrofalnu utakmicu odigrala je cijela posljednja linija. Šimunović i Taravel su napravili puno pogrešaka protiv ovakvog suparnika, a Pinto i Pivarić zakazali u ofenzivnom dijelu. Zakazali su i oni koji su trebali graditi igru hrvatskog prvaka - Machado i Goncalo. 
 
Pjaca, koji je najzaslužniji za Henriquezov gol, najviše je pokazao, ali je i on nestao s travnjaka sredinom drugog dijela.
 
Uspavani Dinamo nisu uspjeli probuditi niti rezervni igrači - Cekici, Pamić i Hodžić...
 
 
 
Šizofrenija na Maksimiru
 
Utakmicu je obilježila i nevjerojatna, šizofrena atmosfera na Maksimiru na kojem su se, nakon što su uz jamčevinu pušteni iz pritvora, pojavili Zdravko i Zoran Mamić. Zapadna tribina Mamića starijeg je pozdravila ovacijama, istočna zvižducima, a dio sjeverne tribine uvredama.  
 
Napomenimo i da Bad Blue Boysi, koji su protiv Mamića, nisu uopće ušli na stadion, već su uoči utakmice izvršnog predsjednika kluba izvrijeđali ispod Zapada.
 
Uzvrat je sljedećeg tjedna u Luksemburgu.
 

Sastavi:

 
 

Pročitajte više