Nepoznati James: Oženio se sestrom golmana Kolumbije, za imidž mu brine agent Sofije Vergare

Foto: EPA

U SAMO dva tjedna postao je dobro svjetskog nogometa i svačiji najomiljeniji igrač. Oscar Tabarez uspoređuje ga s Maradonom, James, ali LeBron, mijenja uloge s Rodriguezom i počinje nositi njegov dres.

Ali, prije 19 godina situacija je bila potpuno drugačija; trogodišnjeg dječaka i njegovu majku Pilar, napustio je otac i muž Wilson, bivši igrač Calija i Tolime. Stric Arley, također bivši nogometaš (Medellina) sjeća se Jamesovog odrastanja: Za razliku od ostale djece, nije imao baš nikakve igračke osim nogometne lopte, s kojom je provodio svo vrijeme.

U posljednje četiri godine vrijeme provodi sa ženom Danielom, jer u braku sa sestrom Davida Ospine, golmana reprezentacije Kolumbije je već od 19. godine i otac je kćeri.

Za imidž mu je zadužen Fernan Martinez, koji se brinuo i o ostalim latinoameričkim superzvijezdama, Enriqueu Iglesiasu i Sofiji Vergari.

Gledajući njegove predstave u Brazilu, zabrinuti su u Espanyolu, jer 2009. sve su bili dogovorili s Rodriguezovim tadašnjim klubom, argentinskim Banfieldom, oko transfera teškog 5 milijuna eura, ali nikako nisu mogli dobiti bankovnu garanciju za tu "siću". Godinu kasnije Porto, koji se ubacio u posao nakon što je Espanyol otpao, Jamesa će prodati Monacu za 45 milijuna eura.

Uz Rodrigueza se gotovo uvijek obavezno spominje epitet "mladi", ali i prije aktualne 22 godine (za dva tjedna mu je rođendan), rušio je rekorde vezane uz dob igrača: za svoj prvi klub Envigado debitirao je sa samo 15 godina, a prvi gol zabio godinu kasnije. Argentinski Banfield doveo ga je 2008., a James je tamo postigao gol sa 17 godina i tako postao najmlađi strijelac argentinske lige.

Portugalsku Zlatnu loptu osvojio je 2012. sa 20 godina i najmlađi je igrač kojem je to uspjelo, a do 21. je uzeo tri prvenstva s Portom, kada ostvaruje spomenuti transfer u Monaco, drugi najveći kolumbijskog igrača.

Ispred njega je samo Falcao, ali ne zadugo, jer kao što vidimo, više nitko ni ne spominje izostanak sa SP-a strijelca kojeg je James Rodriguez gurnuo u zaborav.

Pročitajte više