Neviđena koreografija navijača Juvea u Derbyju d’Italia: "Oteli ste nam za stolom ono što smo zaradili znojem"

NAJVEĆI talijanski derbi obilježila je fantastična koreografija navijača Juventusa, koji su preko sve četiri tribine podsjetili na "otmicu" njihova dva naslova prvaka, koji su za zelenim stolom pridodani Interu nakon izbijanja afere Calciopoli.

Podsjećamo, Juventsu je zbog "suradnje" sa sucima izbačen u drugu ligu u ljeto 2006., a naslovi prvaka osvojeni u sezonama 2004/05 i 2005/06 oduzeti su mu i pripisani Interu, koji je u navedenim prvenstvima bio drugoplasirani.

I VIP loža digla transparent: "Imamo 29 naslova, koje smo krvavo zaradili, a ne 27 koliko nam govore"

Naravno, nema bolje prilike za podsjetiti Interiste da je "ono što smo znojem zaradili na terenu vama predano za zelenim stolom" (natpis na jednom od desetaka prigodnih transparenata), nego međusobnog susreta s najvećim rivalom na novom rasprodanom stadionu Juventusa.

Sve tribine (naravno, osim Interovih navijača) sudjelovale su u koreografiji, pa tako i VIP loža stadiona, koju su navijači posebno prozvali prije utakmice: "Priključite nam se kako bi koreografija prekrila cijeli stadion, želim ostvariti naš san." Uprava svim srcem podržava i ističe tvrdnje navijača da Juve nema 27 titula, nego dvije više. Potvrdio je to i generalni menadžer Beppe Marotta:

"Juventusovi kapetani uvijek prema nebu dižu trofeje koji su osvojeni viteški"


"Juventsu ima 29 Scudetta koje je osvojio na terenu i to smo zapisali na ulazima u naše svlačionice, pa tako i na onaj naših gostiju. Samo želimo da se poštuje ono što je naše i što nam pripada" rekao je Marotta i dodao:


"Naš odgovor će biti i pobjeda na terenu, jer kapetani Juvea uvijek prema nebu dižu trofeje koji su osvojeni viteški."

Utakmice Juventusa i Intera, poznate kao Derby d’Italia, uvijek su bile poznate po vatrenoj atmosferi među igračima i navijačima, a Juveovi navijači su održali obećanje da će njihov stadion biti poprište dva spektakla; onog na terenu, ali i još većeg na tribinama.

"Koreografija protiv Intera će biti nešto neviđeno do sad i svatko tko je bude gledao ostat će zapanjen i otvorenih usta", poručili su navijači, a 30 televizijskih kamera koje su prenosile utakmicu u 160 zemalja su pomogle da broj zapanjenih bude najveći mogući.

Pročitajte više