Ni sukob zaraćenih frakcija BBB-a nije pokvario praznik nogometa na Maksimiru

Foto: Index, Hina, Video: Index

NOGOMET se vratio u Zagreb. Interes navijača iz cijele Hrvatske, ali i regije za derbijem između Dinama i Hajduka bio je golem i Zagreb je od ranog jutra bio pod pravom invazijom navijača.
 
 
Privođenje braće Mamić ujedinilo je navijače Sjevera i Juga, koji su pohodom na Maksimir pokazali kako su ujedinjeni u borbi protiv ljudi koji godinama apsolutistički vladaju hrvatskim nogometom.
 
Invazija na Maksimir iz cijele Hrvatske i regije
 
Iz Splita je put metropole krenulo nekoliko tisuća Torcidaša, dok su BBB-i danas popodne okupirali Zagreb i veličanstvenom atmosferom obilježili svoj povratak na tribine. Službene brojke kažu kako je na Maksimiru susret pratilo 23631 gledatelja
 
 
Ipak, bez incidenta nije moglo. Odmah po ulasku na stadion, na sjevernoj tribini sukobile su se dvije frakcije navijača Dinama, ona koja podupire Zdravka Mamića te ona koja je izričito protiv uhićenog vladara hrvatskog nogometa.
 
Sukob ''mamićevaca'' i ''antimamićevaca''
 
Policija je na početku stvorila tampon zonu i zaustavila je sukob većih razmjera, no ubrzo su BBB-i krenuli prema takozvanim plaćenicima. Nakon što je policija blokirala svaki pokušaj bliskog susreta zaraćenih frakcija, uslijedilo je međusobno gađanje bakljama.
 
Torcida, koja je sve to promatrala s južne tribine dala je podršku ''antimamićevskoj'' struji, a više puta su BBB i Torcida zajedno skandirali kako traže izbore.
 
Nakon utakmice, navijači Dinama koji su na Mamićevoj strani uz jake mjere osiguranja ispraćeni su van stadiona. S druge strane, Torcida je još dugo nakon posljednjeg sučevog zvižduka ostala na južnoj tribini odakle nije prestala pjevati, navijati i skandirati svojim igračima
.
Ukratko, svjedočili smo pravom prazniku nogometa u Zagrebu, kojeg nije uspio pokvariti niti sukob između navijača Dinama.
 
 
 
 
 

Boysi napravili ludnicu na svom Sjeveru!

Posted by Index Sport on Sunday, July 12, 2015
 
 

 
 

OVO JE DERBI!

Posted by Index Sport on 12. Juli 2015

Pročitajte više