Nijemci tvrde: Kramarić je nogometaš koji će izvući Borussiju iz nezapamćene krize

 Hina

BORUSSIA DORTMUND ove sezone igra nevjerojatno različito u dva natjecanja. U Ligi prvaka su izabranici Jurgena Kloppa nezaustavljivi, a u Bundesligi nakon devet kola imaju čak šest poraza. U Ligi prvaka je Borussia osvojila maksimalnih devet bodova iz tri utakmice uz gol-razliku 9:0, dok je u Bundesligi u devet utakmica postigla samo gol više, a primila ih je čak 15.

> Kramarić prvi do Ronalda: U leđa mu gledaju Costa, Aguero, Neymar, Messi...

No, njemački mediji smatraju da nije obrambeni dio problem Borussije, već napadački koji je doživio težak udarac ovog ljeta kada je Dortmund napustio Robert Lewandowski. Tako su počele i glasine o dovođenju napadača u zimskom prijelaznom roku.

Zasad se najviše priča o Andreju Kramariću, najboljem strijelcu HNL-a. Ove sezone je postigao 15 golova u prvenstvu i njemački mediji pišu da je napadač Rijeke već dugo želja i bundesligaša Mainza, koji je ovog ljeta ponudio između 2,5 i 3 milijuna eura.

Ipak, Kramarić je ostao na Kantridi gdje briljira, a pažnju na sebe je dodatno skrenuo hat-trickom u Europskoj ligi protiv Feyenoorda. Ugovor s Rijekom mu istječe na kraju sljedeće sezone, pa bi ga Riječani trebali prodati u sljedećem prijelaznom roku, a Nijemci smatraju da je upravo on napadač koji nedostaje Borussiji jer Immobile, Ramos i Dong-Won nisu osvojili navijače ovosezonskim partijama.

Pročitajte više