Nikica s nova dva gola oduševio Moyesa: "Pienaar i Jelavić preporodili su Everton"

NOVA spektakularna partija Nikice Jelavića ostavila je trenera Evertona Davida Moyesa bez atributa koje bi pripisao hrvatskom napadaču zbog odličnih igara od svog dolaska iz Rangersa prije tri mjeseca.

> Jelavić opet briljantan: Zabio dva gola Fulhamu i doživio ovacije

> Irci u strahu od Silent killera: "Trap, čuvaj se Jelavića - hladnokrvnog golgetera"

> Čovjek koji je razljutio Fergusona i "umirovio" Ferdinanda za Index poručuje: Očekujem da mi Bilić prilagodi igru!

Od tada je Jelavić za liverpulski klub zabio deset golova, posljednja dva u subotu u pobjedi protiv Fulhama 4:0. Prvog je zabio u 7. minuti iz penala, a za drugi u 40. minuti zaradio je ovacije cijelog stadiona. U istoj je utakmici zasjao i Steven Pienaar, također zimsko pojačanje, a golove su zabili Cahill i Fellaini. Jelavić je u 13 nastupa zabio 10 golova za Everton.

"Igramo stvarno dobro ove godine, posebno od dolaska Gibsona, Pienaara i Jelavića. Oni su napravili razliku u odnosu na lanjski Everton. Pienaar nam je donio kreativnost, Nikica realizaciju, a Darron stabilnost u momčadi pa je sve skupa rezultiralo znatno boljim igrama i pobjedama. Međutim, treba istaknuti i ostale poput Osmana, Nevillea i Hibberta jer su i oni podigli prezentacije na terenu. Danas je i naš vratar u prvom poluvremenu obranio neke teške udarce što je bilo vrlo poticajno za momčad", izjavio je Moyes.

"Mislim da su oni koji su prvi puta ove sezone danas gledali Everton ostali ugodno iznenađeni jednako kako bi bili razočarani da su nas gledali prije nove godine. U drugom dijelu sezone dobili smo točno one detalje koji su nam nedostajali. Ja sam i kao menadžer i kao navijač Evertona vrlo zadovljan onim što sada vidim i nadam se da te igrače možemo zadržati i za iduću sezonu", zaključio je Moyes.

Pročitajte više