Nikola Karabatić: Hrvatska sada ima otvoren put do finala

Foto: Hina

FRANCUSKA je jučer u posljednjih pet minuta utakmice samljela Švedsku. Bila je to ona prava Francuska od koje svaki hrvatski navijač strepi. Nesavladivi Thierry Omeyer na golu, brza polukontra preko sjajnih krila Mahea i Jolia, a kada Nikola Karabatić uštima ruku Francuzi će ponovno biti "neuništivi". To im je, uostalom, i nadimak.

Stoga je razumljivo da smo jučer iz petnih žila navijali za Francusku da bude prva u skupini, kako bi Hrvatska na nekakvom zamišljenom putu do finala izbjegla tri najveća favorita na ovom turniru - Dance, Španjolce i Francuze.

Karabatić tvrdi da kod Francuza nije bilo kalkulacija.

"Nije nam uopće palo na pamet protiv koga bismo mogli igrati. Vidjeli ste kakvi su rezultati. Nama je najbitnije da prođemo u četvrtfinale pa da osiguramo kvalifikacije za Igre u Riju", rekao je Karabatić, koji je protiv Švedske imao katastrofalan dan. Nula golova iz pet pokušaja.

"Promašili smo neke prilike sa šest metara, dali smo im priliku da nam daju brze golove preko polukontre. Međutim, nismo paničarili, ostali smo u igri i na kraju se vratili zahvaljujući našoj polukontri", rekao je Karabatić.

Nikola je u razgovoru za Index prognozirao finale Hrvatska - Francuska, a ta je opcija sada još izglednija.

"Mi idemo na onu drugu stranu, a Hrvatska sada ima otvoren put do finala", potvrdio je Karabatić.

Međutim, do finala još ima vremena. Hrvatska prvo mora svladati Brazil u osmini finala, a hrvatski proboj u četvrtfinale počinje u 19 sati po hrvatskom vremenu.
 

Pročitajte više