Ništa još nije gotovo: Borussija na teškom gostovanju u Gelsenkirchenu

Foto:

INDEX i BetPlace.net svaki dan vam donose analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Ništa još nije gotovo. Iza nas je najveći derbi prvenstva u kojem je Dortmund apsolutno zasluženo došao do velike prednosti u odnosu na Bayern. Na redu je novi, 140. po redu dvoboj između Schalke-a i Borussie iz Dortmunda. Da je kojim slučajem Bayern u srijedu uspio nešto napraviti na Westfalenu, ovaj današnji meč bi bio biti ili ne biti za Kloppa. Šest bodova prednosti će teško ispustiti. Bavarcima ostaje nada da se oni ipak mogu okliznuti dva puta do kraja prvenstva. Svoju priliku su propustili, sada im ostaju nadanja u druge da odrade posao umjesto njih.

Ove dvije ekipe su se već susrele dva puta ove sezone. Prvi put na samom startu, prošlog ljeta na otvaranju kada je nakon utakmice bez golova Schalke nakon jedanaesteraca uzeo Superkup. Drugi put su igrali na Westfalenu 26.11. prošle godine kada je Borussia bila bolja rezultatom 2-0. Jurgen Klopp je bio pribran nakon velike pobjede u srijedu pa je rekao – “ Nema mjesta euforiji“. Posao još nije odrađen, veliki dio je, ali je do kraja potrebno ostati koncentriran. Što se igračkog kadra tiče, dva problema su prisutna. Neven Subotić nije potpuno fit i njegov nastup je pod znakom pitanja. Zamjena svakako postoji jer je Felipe Santana već dokazao da ga može kvalitetno zamijeniti i to kada je reprezentativac Srbije duže vrijeme bio izvan stroja. Uostalom isti taj Santana je upravo protiv Schalke-a na posljednjoj utakmici bio strijelac jednog od dva gola. Drugi problem je Mario Gotze. Bio je vrlo blizu povratka na teren, ali je nesretno na posljednjem treningu pred okršaj s Bayernom izvrnuo zglob. Ponovno se vratio individualnom treningu i pitanje je da li će se na njega računati danas. Da je sve išlo po planu, on bi vrlo vjerojatno danas dobio određenu minutažu. Ostali su na broju.

Schalke je imao sjajnu sezonu. Liga Prvaka u sljedećoj je na vidiku. Ostaje za vidjeti da li će morati kroz kvalifikacije ili će se na kraju prvenstva naći ispred Monchengladbacha i ući direktno. Na ovogodišnje nastupe u Europskoj Ligi također mogu biti ponosni. Da nije bilo one lude utakmice u Gelsenkirchenu kada ih je Bilbao iznenadio s 4 gola, Schalke bi imao sjajnu šansu za polufinale s obzirom na uzvratni nastup na San Mamesu na kojem su Raul&co. bili daleko bolji protivnik. “Konigsblau“ imaju najubojitiji napad Bundeslige kao domaćin s 42 postignuta gola na 15 utakmica. Huntelaar i Raul su se nadavali golova ove sezone. U prošloj utakmici je zabilježena slaba igra u Nurnbergu koji ih je glatko dobio s 4-1. Obrana Stevensove ekipe je ponovo spavala. Za današnji nastup su trojica upitna. Fuchs se već neko vrijeme muči sa infekcijom, a sada mu se pridružio i povratnik na teren Benedikt Howedes. Upitan za nastup je i Chinedu Obasi. Da li će ova trojica konkurirati za sastav odgovor će dati posljednji trening prije utakmice.

BetPlace.net preporučuje:


Prethodna dva dvoboja u kojima Schalke nije uspio zabiti gol prvaku odvraćaju od igranja na golove. Ipak prvi duel je odigran na samom startu sezone prije poč

Pročitajte više