Ništa od dream-teama za spas hrvatskog rukometa: Serdarušić je Gobcu sad preskup i prestar

Foto: Guliver Image/Getty Images

ZVONIMIR SERDARUŠIĆ ima sve reference za izbornika Hrvatske, osim što je sa 64 godine i zahtjevom za gotovo 30 tisuća eura mjesečne plaće, prestar i preskup, presudio je gazda Zoran Gobac i tako odustao od ideje koju je sam promovirao: Da reprezentaciju nakon potopa s Golužom, podignu izbornik Noka, njegov pomoćnik Pero Metličić, uz koordinatora Ivana Balića.

Aklamacijom je dočekana ideja da Serdarušić preuzme klupu u narodu omiljene selekcije, ali 200 tisuća kuna mjesečno, koliko traži, van je gabarita HRS-a. Trofejni i slavni Noka može postavljati uvjete i držati cijenu, ne samo zbog onoga svega što je osvojio u prošlosti, nego i zato što ga sada traži najbogatiji klub na svijetu, PSG s katarskim milijunima.

Gobac s takvim rivalom ne može licitirati,  pa je nakon što su se on i predsjednik saveza Šola u Frankfurtu našli s Balićem, obavijestio Serdsrušića kako bi ipak pokušao s mlađim izbornikom. Na pitanje je li davanje neafirmiranom treneru da se uči na reprezentaciji koja se treba vratiti na svjetski vrh pravi put, Gobac uzvraća: "Zdravko Zovko sa Zagrebom je bio prvak Europe u 36. godini, a Goluža je sa 41. osvojio broncu na EP i Olimpijskim igrama."

Ivano Balić također ne može odmah početi raditi u HRS-u, jer do ljeta ima ugovor s Wetzlarom, pa do tada nudi jedino savjetodavne usluge. "Istina je kako Ivano od 1. srpnja preuzima funkciju, ali do tada sve što poduzimamo, radimo u dogovoru s njim." objasnio je Gobac kako je Balić već uključen u proces donošenja odluka, pa je tako bio i na spomenutom sastanku u Frankfurtu.

Gobac je poručio kako će se ime novih izbornika. ženske i muške reprezentacije znati za dva tjedna. Upravni odbor HRS-a odmah će se sastati kada budemo imali ime i potvrditi izbornika. Ali, prije toga, na prvom sastanku Upravnog odbora očekujemo izvješća Vladimira Canjuge i Slavka Goluže, bivših izbornika rukometnih reprezentacija.

Oni su dakle prošlost, a tko se nudi kao budućnost, a da je pristupačne cijene, kooperativan s Gobcem i nježnih godina, ako je Červar (64) potrošen, njegov vršnjak Serdarušić preskup, a po godinama ne odgovaraju Kasim Kamenica (60) ili Sead Hasanefendić (66)?

Ivica Obrvan (48 godina) čini se kao pravi izbor, ali već ima dvostruki angažman - Makedonija i Chambery. Goran Perkovac (52), kapetan olimpijskih zlatnika iz Atlante, voljan je preuzeti momčad koju je već vodio na terenu, ali ne prije ljeta, do kada vodi Minden. Irfan Smajlagić (53) favorit je mnogih ljubitelja rukometa i svakako pravi kandidat.

Ali, ne zna se kako bi i bi li itko od njih napravio ono što je Serdarušić oduševljeno već najavio, potvrđujući tako Gobčev plan; da Pero Metličić bude izbornikov pomoćnik, odnosno trener reprezentacije.

Kao što vidimo, Serdarušeićevo otpadanje postavlja puno pitanja, a ključni odgovor, kako je rekao šef, dobit ćemo za dva tjedna. 
 

Pročitajte više