Ništa od nove senzacije: Francuska je novi prvak svijeta!

Foto: Hina

FRANCUSKA je u finalu SP u Kataru s 25:22 pobijedila domaćina Katar i tako je postala po peti put prvak svijeta. Nekadašnji velikani Rumunjska i Švedska imaju po četiri naslova, a ovim naslovom su se Nepobjedivi usamili na prvom mjestu vječne ljestvice na SP-a.
 
> Fernandez najavio oproštaj nakon četvrtog svjetskog zlata
 
Također, ovom titulom Francuzi su postali jedina reprezentacija koja u istom trenutku u svojim rukama drži sve tri najveće titule: olimpijsko zlato, europsko i sad svjetsko. Katar je prva azijska reprezentacija koja je igrala u finalu.
 
Bez sumnje, najveća rukometna reprezentacija svih vremena!
 
 

Dugoočekivano finale potvrdilo je francusku dominaciju, francuski izbornik Claude Onesta brzo je našao rješenje za Katarce, koje je vodio bivši španjolski izbornik Valero Rivera. U 23. minuti Francuzi su poveli sa šest razlike (13:7), a olimpijski i europski prvaci su u prvom dijelu pokazali "svemirsku" obranu. Katarci su u drugom dijelu pokazali bolju igru, ali francuska pobjeda niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Nikola Karabatić (5), Daniel Narcisse (4) i Valentin Porte (4) predvodili su Francuze, dok je kod Katar Žarko Marković postigao sedam, a Rafael Capote šest pogodaka.

Poljski rukometaši osvojili su broncu svladavši u utakmici za treće mjesto Španjolsku nakon produžetka 29:28 (24-24, 13-13). Hrvatska reprezentacija je na ovom prvenstvu osvojila šesto mjesto i tako osigurala kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju.

OSVOJENE TITULE

5 - Francuska
4 - Švedska, Rumunjska
3 - SSSR/Rusija, Njemačka
2 - Španjolska
1 - HRVATSKA, ČSSR, Jugoslavija

 

 

 

 

Pročitajte više