Ništa od zlata: Hrvatski vaterpolisti izgubili od Mađarske u polufinalu SP-a

Foto: Nenad Dugi/Cropix

HRVATSKI vaterpolisti izgubili su od Mađarske u polufinalu Svjetskog prvenstva koje se održava u Barceloni. Barakude su poražene s minimalnih 11:10, a slobodno možemo zaključiti kako su hrvatski reprezentativci sami sebe pobijedili zahvaljujući brojnim promašajima i katastrofalnom obranom.

Pavić na streljani

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu. Mađari su mogli samo gledati kako im Joković i Obradović pune mrežu, ali to je trajalo svega osam minuta. Naime, od druge četvrtine situacija u bazenu drastično se promijenila. Mađarima se probudio Vamos kojeg je u stopu pratio Varga, Pavić je bio bespomoćan na golu i Mađari su drugu dionicu utakmice završili s golom prednosti.

U trećoj četvrtini Hrvatska je u potpunosti pala. Mađarska je imala i tri gola prednosti, Joković je gađao grede i promašivao penale, a slično se nastavilo u posljednjoj četvrtini kada je Muslim tri minute prije kraja propustio realizirati peterac.

Tračak nade pojavio se dvije minute prije kraja susreta, kada je Joković zabio za izjednačenje (10:10). Međutim, Mađari su munjevitom akcijom zbunili hrvatsku obranu, a Varga je ostao sam ispred Pavića te je bez problema pospremio loptu u hrvatsku mrežu.

Hrvatskoj sada preostaje borba za broncu, dok će Mađari za zlato igrati protiv Crne Gore ili Italije.

Polufinale, SP u Barceloni:

Hrvatska - Mađarska 10:11

Pročitajte više