Nitko ne želi u Ukrajinu: Od 16 reprezentacija na Euru, čak 13 uzelo bazu u Poljskoj

ČAK 13 od 16 reprezentacija koje će nastupiti na Europskom prvenstvu, izabralo je za svoje baze trening-kampove u Poljskoj, dok su se samo tri odlučile za Ukrajinu.

Iako će dvije države zajednički organizirati Euro, što znači da će u prvoj fazi natjecanja osam reprezentacija igrati utakmice u Ukrajini, većina je zbog boljih uvjeta odlučila biti smještena u Poljskoj. Osim domaće momčadi, u Ukrajini će trenirati i boraviti još samo Francuzi i Šveđani.

Nijemci će, primjerice, biti smješteni u Gdanjsku, na sjeveru Poljske, unatoč činjenici što će igrati u Lavovu i Harkivu koji su udaljeni oko 750, odnosno 1600 kilometara. Englezi će, pak, boraviti u Krakovu, a igrati u Kijevu i Donjecku. Nizozemska, Danska i Portugal su preostale tri reprezentacije koje su izabrale Poljsku premda je ždrijeb njihove dvoboje smjestio u Ukrajinu.

Hrvatska je, podsjetimo, u skupini C sa Španjolskom Italijom i Irskom, a svoje će utakmice igrati u Poznanju i Gdanjsku. Baza Bilićevih izabranika bit će u povijesnom poljskom gradiću Warki.

Pročitajte više