Nizozemske legende podržale gay paradu; Kežman poludio: Udaljavaju se od Krista i koračaju u propast

Foto: Getty images

PROTEKLOG vikenda u Amsterdamu se održala tradicionalna gay parada, a po prvi put u njoj je počasno mjesto imao Nizozemski nogometni savez. Tako su na jednom brodova, koji su kružili okolnim kanalima za vrijeme svečanosti, bili legendarni nogometaši Patrick Kluivert, Ronald de Boer, Pierre van Hooijdonk i još mnogi drugi...

"Svijet nogometa je mačo svijet u kojem je lako zbijati šale na račun homoseksualaca. Nikad nisam upoznao homoseksualca u nekoj svojoj momčadi niti u bilo kojoj drugoj, no ovdje smo da poručimo kako ih nećemo diskriminirati već podržati. Cijeli proces ide polako, ali moramo nekako započeti", rekao je stasiti napadač.

Inače, na brodu je bio i izbornik Louis van Gaal, bivši trener PSV i srpskog reprezentativca Mateje Kežmana, koji je kritizirao nekadašnjeg mentora.

"Sigurno ga neću nazvati da mu kažem da ne radi pravu stvar, ali ako ikad dođemo na tu temu, neću imati problem da mu u lice kažem što mislim o tome. Moje mišljenje je da je to bolest koju ne treba promovirati i ne bih volio da FSS jednom podrži gay paradu u našoj zemlji. Nizozemci se udaljavaju od Krista i koračaju ka duhovnoj propasti", rekao je Kežman za Alo.

 

Pročitajte više