Njemačke naslovnice vrište: Mandžukić do kraja tjedna u Bayernu za 3.5 milijuna eura godišnje!



NJEMAČKA reprezentacija čeka polufinale Eura, ali naslovnicama najtiražnijeg dnevnika i magazina caruje Mario Mandžukić, koji za 10 ili 15 milijuna eura (ovisno o izvoru) iz Wolfsburga prelazi u Bayern.

Tarzan: Lokomotiv ne dolazi u obzir

Bild i Kicker su kao udarnu vijesti na portalima postavili svaki svoju "ekskluzivu", da je hrvatski reprezentativni napadač i strijelac tri gola na Euru, pred potpisom ugovora za najtrofejniji njemački klub, nakon što je njegov menadžer Ivan Cvjetković njemačkim novinarima potvrdio kako ne dolazi u obzir da njegov štićenik ode kod Slavena Bilića u moskovski Lokomotiv.

Mandžukiću u Bayernu duplo veća plaća nego u Wolfsburgu

Bild piše da bi transfer trebao biti realiziran već ovog tjedna, a otkriva da će Mandžukić potpisati četverogodišnji (3+1) ugovor - do lipnja 2016. godine, te da će igrati za godišnju plaću od 3.5 milijuna eura, gotovo duplo više od 1.8 milijuna, koliko zarađuje u Wolfsburgu. Njegovu sadašnji klub, s kojim ima ugovor do lipnja 2014. godine, trebao bi dobiti oko 10 milijuna eura odštete.

"Dobar posao za Wolfsburg: Napadača koji je prerastao klub, mijenjaju Olić i najbolji strijelac nizozemske lige"

Najtiražniji njemački list ističe kako je to prilično dobar posao za Vukove: Mandžukića su prije tri godine Dinamu platili sedam milijuna eura, tako da će u svakom slučaju zaraditi, a strijelca 12 golova prošle sezone (koji nakon sjajnog nastupa na Euru ne namjerava ostati u klubu koji se borio za opstanak i gdje mu je trener odbio zahtjev za povišicom) mijenjaju dva napadačka pojačanja: Ivica Olić (došao besplatno iz Bayerna) i Baas Dost (za 7 milijuna eura iz Heerenveena), najbolji strijelac nizozemskog prvenstva.

"Prvi ljetni spektakularni transfer u Bundesligi"



Kicker, uz napomenu kako se "sprema prvi ljetni spektakularni transfer u Bundesligi", spominje odštetu između 12 i 15 milijuna eura i piše da se Mandžukić već dogovorio s europskim i njemačkim doprvakom, te da se sada još samo moraju dogovoriti predstavnici klubova.

Bayern je izabrao Mandžukića jer je višestruko jeftiniji od Džeke

I Bild i Kicker se slažu da je Bayern za pojačanje u napadu izabrao Mandžukića, jer je Edin Džeko preskup. Za Bosanca bi Bavarci Manchester Cityju morali platiti 40 milijuna eura i dati mu plaću od otprilike sedam milijuna eura, za koliko igra u premeirligaškom prvaku.

Mandžukić je prije dva mjeseca želio bio produljiti ugovor s Wolfsburgom. Puklo je nakon što je njegov menadžer Ivan Cvjetković zatražio povišicu, koja se nije dopala Felixu Magathu, treneru koji u svojim klubovima uvijek ima ovlaštenja menadžera engleskog tipa i koji je nakon toga rekao kako Mandžukić može potražiti novi klub.

Mandžukić pobijedio u dvoboju taština s Magathom

Magath je naravno sada još spremniji dobro prodati Mandžukića s obzirom da je on još prije Eura poručio kako nema što tražiti u klubu u kojem je trener-diktator. Naravno, u ovom dvoboju taština puno je bolje prošao Mandžukić, kojem su ugled i cijena višestruko porasli nakon sjajnih nastupa i golova na Euru, pa sada uzvraća Magathu koji mu nije htio dati povišicu i tako ostao ne samo bez najboljeg napadača, nego i bez znatno veće odštete od one koju će dobiti ovog prijelaznog roka.

"Saddam" se sada pravi kako je nemoćan jer Mandžukić nakon EP-a može birati klub u koji će otići: "Mogu razumjeti da velike europske momčadi, redom sudionici Lige prvaka, žele Mandžukića nakon partija koje je prikazao na Euru u Poljskoj. Bile su uistinu vrhunske."

Pročitajte više