Njemački Messi za dobrodošlicu Guardioli: Mario Götze potpisao za Bayern, Borussiji 37 milijuna eura!

Screenshot: Bild

MARIO GOTZE, 20-godišnji ofenzivni veznjak Borussije Dortmund i njemačke reprezentacije, kojeg je Franz Beckenbauer prozvao "Njemački Messi", prelazi u Kaiserov klub!

Jedan od najvećih talenata svjetskog nogometa i igrač koji je od tinejdžerske dobi bio ključan u dva Borussijina uzastopna naslova prošle i pretrpošle sezone, veliko je, ogromno pojačanje, za ionako sjajnu momčad Bayerna.

Götze je inače prije točno godinu dana produljio ugovor s Borussijom do 2016., u kojem stoji odštetna klauzula od 37 milijuna eura, koju je Bayern odlučio aktivirati.

Prema pisanju njemačkih medija, Götze će u Bayernu imati plaću od 7 milijuna eura po sezoni, a ovakav igrač, koji jednako dobro igra kao centralna polušpica, kao i na lijevoj ili desnoj strani, a brz je i sjajan dribler i organizator igre, savršen je poklon novom treneru Pepu Guardioli. Kada preuzme Bayern na ljeto, imat će tamo svog novog Messija.

Bavarci su ovim potezom ostvarili dvostruku pobjedu: Doveli su jednog od najboljih mladih igrača na svijetu i istovremeno oskataili jedinog njemačkog konkurenta.

Nije to ništa novo, Bayern je odavno ustanovio praksu kupovanja najboljih igrača iz njemačkih klubova koji im se drznu uzeti ono što je "njihovo" - nacionalne trofeje. Kada iskoči HSV, kupe Salihamidžića, Werderov uspon završe dovođenjem Klosea...

Nakon što je Borussija dvije sezone prije ove vladala njemačkim nogometom, a s Bayernom se poigravala u Bundesligi i Pokalu, u Munchenu se već ove sezone vratili žezlo u svoje ruke i titulu osigurali pet kola prije kraja, s 20 bodova više od Kloppove momčadi.

"Njemački Mourinho" ostao je bez "Njemačkog Messija", a Lewandovski se također iz Ruhra sprema put Bavarske i došao je definitvni kraj momčadi koja je šarmifrala cijelu Europu svojim atraktivnim napadačkim nogometom visokog tempa i presinga, te što je jako bitno, bez skupih superzvijezda i pojačanja od par desetaka milijuna eura.

FC Hoolywood ima sve to, a kao glavni režiser dolazi Guardiola, kojeg tamo čekaju tri "Super Marija" (Gomez, Mandžukić i Götze) i pitanje tko sve još. Bundesligaška borba za naslov, bit će zanimljiva kao ona u HNL-u.

Pročitajte više