"Njemački div na balkanskog": Kiel dolazi u nezgodno vrijeme umornom Zagrebu

CROATIA OSIGURANJE ZAGREB tražit će čudo do 19 sati protiv njemačkog Kiela, u četvrtfinalu Lige prvaka. Zagrebaši znaju da je pred njima vrlo težak zadatak, jer trebaju izbaciti momčad koja je ove sezone poharala Bundesligom, dok im je "krvna slika" u Ligi prvaka isto impresivna.

S druge strane, njemački mediji pišu kako je Zagreb u velikim problemima. "Balkanski div" posrnuo je u SEHA ligi, a ostali su i bez trenera koji ih je vodio cijele ove sezone - Ivice Obrvana.

"Kiel dolazi u Zagreb u pravo vrijeme, jer su Zagrebaši u velikim problemima. Forma im je u padu, a novi trener nema previše vremena za provođenje novih ideja", piše Sport1.de

Ilić: Možda Goluža ima koji taktički trik da nas iznenadi

Kiel je u posljednjih 28 utakmica u Bundesligi osvojio 56 bodova, u prijevodu ne znaju za poraz već 28 susreta. Ovaj uspjeh objasnio je za službenu stranicu rukometne Lige prvaka reprezentativac Srbije Momir Ilić:

"Bez obzira na dobru formu, mi smo fokusirani na svaku utakmicu i ne razmišljamo o tome što smo postigli do sada. Imamo snagu boriti se za sve titule u svim natjecanjima, a to ćemo i napraviti", kaže Ilić.

Hoće li utakmica u Zagrebu biti posebna za vas, s obzirom da ćete igrati protiv hrvatskih reprezentativaca koje još pamtite s Eura koje se održalo u Srbiji?

"Ne. Kiel je Kiel, reprezentacija je reprezentacija. Utakmica protiv Zagreba je normalna utakmica u Ligi prvaka i ne predstavlja mi ništa posebno", smatra Ilić.


Smatrate li da je Zagreb oslabljen odlaskom Obrvana, odnosno dolaskom novog trenera Slavka Goluže? Koliko hrvatski izbornik može pomoći Zagrebu?

"Možda može. Slavko Goluža zna sve igrače iz reprezentacije tako da mu nije velika promjena pošto je većina Zagrebaša u reprezentaciji. Možda će ih promjena trenera malo prodrmati i probuditi, a možda će i Goluža primijeniti neke taktičke trikove iz reprezentacije", zaključuje Ilić.

Kretzschmar savjetuje: Čuvajte se vatrene publike u Zagrebu

Iako Zagrebaši već godinama ne mogu napuniti tribine, njemački mediji skupa s njemačkom rukometnom legendom Stefanom Kretzschmarom boje se uzavrele atmosfere i vatrenih navijača, koji će bodriti Zagreb na utakmici.

"Upozoravam igrače Kiela da se pripreme jer im neće biti lako u Zagrebu. Tamo ih čeka fanatična publika", smatra Kretzschmar.

Međutim, uz "fanatičnu" publiku, pišu Nijemci, Kiel se mora paziti Ivana Balića i trenutno najboljeg strijelca Zlatka Horvata, koji je zabio 80 golova u Ligi prvaka ove sezone.

"Postoje dva igrača koji su okosnica momčadi Zagreba. Najbolji rukometaš na svijetu Ivano Balić i Zlatko Horvat. Oni znaju stvoriti velike probleme", smatra Sport1.de.

Štrlek odlazi u Kielce

Prema pisanju poljskih medija Manuel Štrlek trebao bi se od sljedeće sezone pridružiti hrvatskoj koloniji u Kielceu. Naime, od sljedeće sezone Štrlek će se pridružiti Denisu Buntiću, Željku Musi i Ivanu Čupiću. Handball-planet.com piše kako je Zagreb poručio svojim igračima da razmisle o svojoj karijeri i da prihvate nove izazove jer se hrvatski prvak nalazi u financijskoj krizi.

Pročitajte više