Norveški mediji već pokopali Stromsgodset: Protiv Hajduka sve nade polažu u tinejdžera Ivera Fossuma

Foto: Hina

ČARTER letom iz Splita nogometaši Hajduka stigli su danas oko 13.30 u Norvešku gdje će u četvrtak s početkom u 19 sati u Drammenu igrati protiv Stromsgodseta revanš utakmicu 3. pretkola Europske lige.
 
Nakon što je u utorak Dinamo u ludoj utakmici uspio proći Molde, već u četvrtak na rasporedu je novi europski dvoboj hrvatskih i norveških klubova.
 
Stromsgodset će pokušati dati sve od sebe da nadoknadi dva gola minusa iz prve utakmice u Splitu te da se na taj način preko Hajduka probije u play-off Europa lige.
 
Norvežani u prvoj utakmici nisu ostavili neki poseban dojam, štoviše, igrali su preplašeno i nesigurno i da je bilo više preciznosti u redovima Bijelih, Norvežani su se kući mogli vratiti s još kojim golom u svojoj mreži.
 
Norvežani na Poljudu podbacili, no šest komada u posljednjem kolu pokazuje da nisu bezopasni
 
Dominacija Hajduka u dobroj mjeri bila je plod vatrene atmosfere koju je Torcida priredila i Norvežani su bili vidljivo preplašeni svim onim što se događalo u grotlu poljudske ljepotice, no također treba podvući da je Stromsgodset momčad limitirana kvalitetom i da Hajduk, ako prikaže sličnu igru kao prije sedam dana, ne bi trebao strahovati za prolaz dalje. Ipak, opreza nikad dosta.
 
Većina norveških medija sa skepsom gleda na utakmicu u četvrtak, ne dajući svojem klubu prevelike izglede za prolaz. Ističu kako rezultat od 0:2 praktički već sad gura Hajduk u četvrto pretkolo, no tračak nade vide o posljednjem ligaškom kolu kad je Stromsgodset s 6:0 pregazio Tromsø.
 
Većina norveških kolega pišu kako Stromsgodset mora zaigrati puno odlučnije nego li je igrao u Splitu, mora preuzeti puno više rizika, a opet ne smije ostavljati previše prostora u svojoj obrani, jer zabije li Hajduk barem jedan gol, norveški klub će morati postići četiri, a to je nemoguća misija.
Također, gotovo svi norveški mediji koji su posvetili prostor utakmicu koja će se odigrati u četvrtak u Drammenu ističu 19-godišnjeg Ivera Fossuma, kao igrača čiji talent jedini može napraviti neku štetu hrvatskom predstavniku.
 
''Bit će to užasno teška utakmica. Nažalost, u Splitu smo odigrali jako loše, no što je tu je, pokušat ćemo dati sve od sebe i probati napraviti sve što možemo da nadoknadimo ovaj zaostatak. Protiv Tromsoa smo pokazali da znamo igrati napadački i efikasni i ta nam utakmica treba biti putokaz kako postaviti igru protiv Hajduka. Budemo li se držali dogovorenog te ako nas sreća pomazi, sve je moguće'', rekao je Fossum, prema norveškim medijima najbolji igrač Stromsgodset.
 
Norveški mediji sve nade polažu u 19-godišnjeg tinejdžera
 
S tim se slaže i Bjørn Petter Ingebretsen, trener Stromsgodseta, koji za 19-godišnjeg ofenzivnog veznjaka ima samo riječi hvale.
 
''Iver je poseban igrač. On je stroj'', kaže Ingebretsen, što znači da ne bi bilo loše da  trener Hajduka Damir Burić obrati pozornost na tog 19-godišnjaka.
 

Također, razlog za optimizam u norveškim redovima leži i u činjenici da su se nakon ozljeda vratili dva najbolja obrambena igrača Stromsgodseta, reprezentativac Kim André Madsen i Lars Vilsvik. Potvrđeno je da će obojica krenuti od prve minute, što znači da mjesto u momčadi gubi nepouzdani i nesigurni stoper Jørgen Horn.
 
Utakmica je na rasporedu u četvrtak u 19 sati na stadionu u Drammenu.
 
 

Pročitajte više