Nou Camp je njegovo igralište: Ronaldo večeras želi četvrti put zaredom ušutkati Barcelonu!

AKO postigne gol protiv Barcelone u večerašnjoj (početak 22:30), prvoj utakmici španjolskog Superkupa, Cristiano Ronaldo postat će prvi igrač Reala koji ima niz od četiri poentiranja na uzastopnim utakmicama na stadionu najvećeg rivala.

> Pet najspektakularnijih El Clasica posljednjih desetak godina

Za sada je u društvu najvećih legendi Reala, koje su zabijale tri gola zaredom u Barceloni: Luis Regueiro (1932-33), Gento (1962-64), Puskas (1962-64), Juanito (1980-83), Santillana (1983), ali večeras ima priliku sam zasjesti za vrh.

Zanimljivo, dok je u posljednjih osam mjeseci u Barceloni zabio tri gola u dvije utakmice, Ronaldu je sve do 2012. Nou Camp bio "uklet": Prvo je tamo u dresu Uniteda promašio penal u polufinalu Lige prvaka 2008., da bi iduće godine, u prvom nastupu tamo za Real, promašio situaciju "jedan na jedan" protiv Valdesa.

Međutim, prošle sezone mjesto promašaja zicera, postaje Ronaldova streljana: "Prokletstvo" je skinuo prije točno godinu dana, golom u uzvratnoj utakmici Superkupa koju je Real izgubio 2:3, kao i trofej (prva utakmica u Madridu završila je 2:2).

U siječnju ove godine slijedilo je Realovo gostovanje u također uzvratnoj utakmici, ali ovaj put Kupa kralja, nakon što je Barca u Madridu pobijedila 2:1. Vodila je Barca i u uzvratu 2:0, ali Ronaldo je smanjio, da bi Benzema postavio na konačnih 2:2. Real je bio bolji, ali zahvaljujući prednosti iz prve utakmice i sucu Vitienesu, Barca je otišla dalje.

Konačno, u travnju Ronaldo je u Barceloni zabio gol koji nije bio "pirov", nego vrijedan titule, za pobjedu 2:1, kojom je Real otišao na sedam bodova prednosti ispred Barce. Nakon poentiranja, rukom je pokazao cijelom Nou Campu da se stiša i smiri, što je naravno razbjesnilo domaće, a razgalilo gostujuće navijače.

Ronaldo ukupno u 13 Clasica protiv Barce bilježi 6 golova, dok s druge strane Messi, koji je uvijek bio raspoložen protiv Reala (posebno na Bernabeu), već četiri uzastopne utakmice nije zabio Realu.

Ipak, moramo istaknuti da Messi i s tim postom ima fantastičan skor protiv Reala: 13 golova u 15 utakmica! Ako večeras savlada Casillasa, izjednačit će se s najboljim Barcinim strijelcem protiv Reala, Caesarom, napadačem koji je harao sredinom prošlog stoljeća.

Pročitajte više