Novinari tvrde: Hrvatski nogometaši su pili! Islandska javnost podijeljena: Ovako ćemo probuditi ranjenog lava

Foto: Screenshot /Visir.is

"OSMORICA hrvatskih nogometaša na Islandu su nakon prve utakmice (0:0) doigravanja za Svjetsko prvenstvo u hotelskoj sobi tulumarili do kasno u noć i popili oko 70 piva". Islandski portal Visir.is poziva se na izvore iz hotela, no Hrvatski nogometni savez tvrdi da se radi o podvali. Prljava islandska taktika ili novi primjer nemara hrvatskih reprezentativaca?

"Nakon utakmice? Ne, to nije istina", rekao nam je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Kovač odgovorio islandskom novinaru: "Mislio sam da ste gospoda sa sjevera, ali očigledno niste"

Hrvatski izbornik na samom je početku posljednje press konferencije pred sutrašnju utakmicu na Maksimiru dobio pitanje o navodnom opijanju igrača. Islandski novinar ga je pitao kako to komentira istaknuvši kako on zasigurno zna da su igrači pili. Kovač mu je odbrusio:

"Da li vi stvarno vjerujete da su pili? Vjerujete, znate! Svaka čast vašem hotelu i gostoprimstvu. Mislio sam da ste gospoda sa sjevera, ali očigledno niste. Ja sam još više siguran da nitko nije ni dotaknuo alkohol".

Kad su ga hrvatski novinari nešto kasnije pitali o iskazanoj grubosti prema islandskom novinaru, Kovač je rekao: "Oni koji me poznaju, znaju da sam mirna osoba, ali znam biti i drugačiji. Očigledno se sada svatko služi svojim oružjem, ali ja sam izbornik, to su moji dečki i ne dopuštam da ih se tereti za nešto za što znam da sasvim sigurno nije istinito".

Islandski novinar koji je pratio priču Indexu je potvrdio kako je informacija stigla od osoblja hotela u kojem je boravila hrvatska reprezentacija.

Osam hrvatskih nogometaša se uz pive družilo do dugo u noć. Među njima su bila i četvorica iz Kovačeve prve postave, popilo se 70 piva, a posljednja runda u sobu je stigla oko 4 sata ujutro. U sobi su sljedećeg jutra pronađeni i opušci.  "Visir" tvrdi da se radi o sljedećim igračima: Mario Mandžukić, Darijo Srna, Nikica Jelavić, Vedran Ćorluka, Niko Kranjčar, Eduardo da Silva, Mateo Kovačić i Domagoj Vida (navedeni igrači su bili cimeri u sobama hotela). 

Vijest su brzo prenijeli i drugi europski sportski mediji. (AS/Sreenshot)

Neki od navedenih igrača već imaju "dosje" kod bivših izbornika, čuvenu ekipu iz "Fontane" kažnjavao je Slaven Bilić, a kod Igora Štimca igrači su zabave u Međugorju obilazili uz dozvolu izbornika. Domagoj Vida je, pak, poznat kao igrač koji je kažnjen sa 100 tisuća eura zbog otvaranja pive u Dinamovom autobusu.

Kako se ipak radi o tabloidu, nije isključeno da ovime Islanđani možda pokušavaju dodatno pokvariti atmosferu u Hrvatskoj pred uzvratnu utakmicu na Maksimiru, koja osim plasmana na najveću nogometnu feštu nosi i milijune eura. 

Interesantno je kako je islandska javnost s podijeljenim razmišljanjima dočekala ovu vijest. Naime, dobar dio njih ističe kako se ovakav članak nije ni trebao objaviti te kako samo ide u korist hrvatske reprezentacije. Tekst smatraju provociranjem ranjenog lava.

Pročitajte više