Odaberite najbolji i najgori nadimak: Od Vatrenog lakta do Lude - magičnog đavolčića



U IZBORU popularnog "Bleacher Reporta" nadimak "vatreni lakat" nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Aljoše Asanovića našao se među 20 najčudnijih nadimaka otkako je nogometne igre. Slijedom toga, vratimo li se malo u prošlost uočit ćemo kako su nekadašnjeg izbornika Argentine Carlosa Billarda zvali "veliki nos", a proslavljenog Topnika Tonyja Adamsa "magarac".

Jack Charlton bio je poznat kao "žirafa", Gerd Muller kao "debeljko", a bivši igrač Reala i Zaragoze Miguel Pardeza kao "mali štakor". Veznjaka PSV-a Ernsta Fabera zvali su "spajalica", a slavnog Salvatorea Schillacija "Toto" po psiću djevojčice Dorothy Gale iz Čarobnjaka iz Oza.


Današnji nadimci nešto su višeznačniji i prilično humorističniji. Nadimak Tima Cahilla primjerice glasi "sićušni Tim", a do dan danas se ne zna na što se točno tu misli. Oni drugi nešto su precizniji i lako shvatljivi. Davida Beckhama zovu "the spice boy", Petera Croucha "šparoga", Abu Diabyja "kobasica", Bacaryja Sagnu "mala zavjesa", Wayne Rooneya "vepar", a Gennara Gattusa "Režo".

Serijal ćemo završiti filmskim likovima. Thomasa Gravesena zovu "Shrek", Ronaldinha "Jar Jar Binks" iz Ratova zvijezda, a Rooneya također i "Astro boy". Franck Ribery poznat je kao "Scarface iliti lice s ožiljkom", a nekadašnji omaleni napadač Monaca Ludovic Giuly "Ludo - magični đavolčić".

Pročitajte više