Odgođen početak suđenja Hajdukovim direktorima, Željko Kovačević ima respiratornu infekciju

Foto: Index

DANAS je u Splitu trebalo početi suđenje Hajdukovim direktorima s kraja 90-ih, ali nije. Prvooptuženi Željko Kovačević poslao je, naime, sucu Zoranu Matuloviću ispričnicu. Pati od akutne respiratorne infekcije te mu treba par dana "poštede". Sudac Matulović konstatirao je da nema uvjeta za raspravu pa je ročište odgodio za kraj svibnja.

Dvije garniture Hajdukovih direktora na optuženičkoj klupi

Kovačevića, Petra Reića, Ivana Maršića, direktora stadiona Velimira Strinića, financijskog direktora Ivana Zelića i sportskog direktora Ivicu Šurjaka terete za zloporabe i višemilijunsku štetu u Hajduku i državnom proračunu u razdoblju 1997. - 2000. godina. Optužnica je prvi put dignuta 2003. godine, no nije prošla optužno vijeće splitskog Županijskog suda. Predmet je vraćen u dopunu istrage, i to zajedno s optužnicom protiv prethodne garniture direktora. Kada su se optužnice 2012. godine vratile na sud, među optuženima više nije bilo Nadana Vidoševića. 

Suđenje Vedranu Rožiću i Ivanu Buljanu za koje je zadužen sudac Vladimir Živaljić skoro se primaklo kraju. Sudac Matulović svoj predmet, pak, nije htio zakazati jer je vrata Hajduka čuvao Goran Blažević, sin njegove djevojke. Kada je Blažević napustio "bile", sudac Matulović odlučio je da će ipak on suditi Kovačeviću i ostalima...

Pročitajte više