Odlazak čovjeka koji je pretekao Mullera, Pelea i Ronalda: Gospodin Miro prestaje igrati za Njemačku

Foto:

MIROSLAV KLOSE, koji je s dva gola na SP-u pridonio pobjedi Njemačke i tako sa 16 golova postao najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava, odlazi u mirovinu što se tiče nastupa za reprezentaciju.

Ništa čudno, jer Klose je na SP-u i neposredno prije njega ostvario sve što je mogao u dresu Elfa - pretekao Gerda Mullera i postao najbolji strijelac u pobijesti njemačke reprezentacije sa 71 golom u 137 nastupa, nakon čega je u Brazilu srušio Ronalda, ali i za 21 dan poboljšao Peleov rekord, jer nakon finala iz 2002., nastupio je i u onom 12 godina kasnije.

Klose odlazi u internacionalnu penziju kratak tek za izjednačavanje rekorda po broju nastupa na SP-ima, jer igranjem za Njemačku u finalu došao je do 24. utakmice na svjetskim prvenstvima, a ispred njega je ostao tek Lothar Matthaus s jednom utakmicom više.
 
Ipak, Klose se umirovio ne samo s rekordnim brojem golova na SP-ima, nego i kao jedini igrač koji s tog natjecanja ima čak četiri medalje: srebro 2002, bronce 2006 i 2010 i zlato 2014.
 
On je drugi njemački velikan koji se nakon trijumfa oprostio od reprezentacije, ali prije njega veterana, to je iznenađujuće napravio i kapetan Philip Lahm, koji je u najboljim godinama. 

 

Pročitajte više