Olivier Giroud: Ovo SP je za nas avantura, uživamo i to se vidi na terenu

Foto: Hina

FRANCUZI su definitivno hit ovog Mundijala. Nakon što su sa pola snage u uvodnoj utakmici pobijedili Honduras 3:0. Večeras u pravoj nogometnoj poslastici pregazili Švicarsku 5:2 i tako se kandidirali za možda najvećeg konkurenta za naslov svjetskog prvaka.
 
Francuzi su prikazali fantastičan, atomski nogomet i samo sreća, malo opuštanja pri kraju i nizozemski sudac koji je zaustavio akciju za šesti gol Francuza, spriječili su još veću katastrofu Švicarske. 
 
Jedan od junaka pobjede i strijelac jednog gola, Olivier Giroud, nakon utakmice je rekao:
 
''Kada sam postigao gol, pomislio sam na sve moje prijatelje i obitelj. Cijelo ovo Prvenstvo je za nas jedna prekrasna avantura, uživamo i to se vidi na terenu. Iako smo na kraju primili dva gola, ovo je bila jedna prelijepa pobjeda''.
 
I izbornik Trikolora, Didier Deschamps, koji je kao kapetan podigao pehar 1998., bio je također oduševljen izvedbom svojih igrača:
 
''Pobjeda od 5:2 sjajan je rezultat, iako su ova dva gola koja smo na kraju primili malo pokvarili zabavu. Sad čekamo sljedeći meč sa Ekvadorom i plan nam je da završimo posao u grupi sa stilom''.
 

Pročitajte više