Oluja prekinula utakmicu: Francuzi s dva gola u drugom poluvremenu slomili Ukrajince

FRANCUZI 53 minute nisu imali recept kako svladati fenomenalnog ukrajinskog vratara Andrija Pjatova. Međutim, nakon što je Jeremy Menez iskoristio svoju treću priliku na utakmici, sve je bilo lakše za Tricolore. Dvije minute kasnije Yohan Cabaye je pogodio za 2:0 i Francuzi su upisali prvu pobjedu na velikim natjecanjima još od Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine i produžili niz bez poraza na nevjerojatne 23 utakmice. 

> Tijek susreta

Nevrijeme iznad Donjecka prekinulo utakmicu

Sudac Bjorn Kuipers dao je znak za početak utakmice, a ujedno je to bio znak i da se nebo iznad Donjecka otvori. Nakon četiri minute Kuipers je bio primoran prekinuti utakmicu zbog kiše i grmljavine iznad Donbass Arene.

Čudesni Pjatov držao Ukrajince u igri 

Nakon sat vremena je nastavljena utakmica, a Karim Benzema je odmah dalekometnim udarcem provjerio reflekse Pjatova. Menez, koji je utakmicu protiv Ukrajine počeo umjesto Florenta Maloude, u 16. minuti je zatresao ukrajinsku mrežu, ali je njegov pogodak poništen jer je bio u zaleđu. Isti nogometaš je petnaest minuta kasnije propustio fantastičnu priliku da dovede Tricolore u vodstvo. Franck Ribery je fantastično probio po lijevoj strani, Benzema propustio loptu za Meneza koji neometan tuče sa 7-8 metara, ali Pjatov fenomenalno brani njegov udarac.

Ukrajinci su prvi put zaprijetili preko Andrija Ševčenka. Napadač Dinamo Kijeva je izbjegao zaleđe, prevario čuvara i snažno tukao s lijeve strane, ali Hugo Lloris je obranio njegov pokušaj.

Najbolju priliku za gol u prvom poluvremenu je propustio Philippe Mexes. Samir Nasri je odlično ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, Mexes pobjegao svom čuvari u glavom pucao s pet metara, ali Pjatov još jednom maestralno reagira i sprečava vodstvo Tricolora.

Menez i Cabaye pronašli recept kako svladati Pjatova

Francuzi su u drugo poluvrijeme krenuli izrazito napadački. U 49. minuti Pjatov je još jednom bio uspješniji od Meneza, dok je s druge strane Llorisu zaprijetio Ševčenko koji je iz dobre pozicije tukao preko gola.

I konačno u 53. minuti Menez je pronašao način kako svladati Pjatova. Odlično je primio loptu na desnoj strani, prevario čuvara i neobranjivo tukao s 15-ak metara.

Nakon samo dvije minute Pjatov je ponovo morao vaditi loptu iz mreže. Cabaye je izbjegao zaleđe, sjajno se okrenuo s loptom i prizemnim udarcem svladao nemoćnog ukrajinskog vratara.

Deset minuta kasnije Cabaye je pogodio vratnicu s 20-ak metara, a par minuta kasnije je Ribery bio neprecizan iz slobodnjaka s vrha kaznenog prostora. U tim trenucima ukrajinska igra se u potpunosti raspala i do kraja utakmice nije uspjela ugroziti Llorisa, a francuski izbornik Laurent Blanc je odmorio Meneza, Cabayea i Benzemu za utakmicu trećeg kola protiv Švedske.

Bila je ovo sedma utakmica Francuske i Ukrajine. Francuzi su upisali četvrtu pobjedu, dok su tri utakmice završene neriješenim rezultatom.

Pročitajte više