Onesta: Nismo se mogli nositi s energijom, čak euforijom, mlade hrvatske momčadi

Foto: AFP

CLAUDE ONESTA nakon susreta nije bio očajan, već svjestan da je pobijedila bolja momčad.

"Nedostajalo nam je efikasnosti da bi se mogli ozbiljno nositi s momčadi kao što Hrvatska. Pogotovo ovoj, koja je od prve do posljednje minute prštala od energije i želje za pobjedom. Kako smo nakon nekoliko uvodnih minuta sasvim pali Hrvatima smo dali krila i ta energija se pretvorila gotovo u euforiju", rekao je Onesta nakon susreta.

"Kola su sama krenula nizbrdo i pokušali smo ih zaustaviti krajem prvog dijela. Bili smo blizu, ali ipak nismo uspjeli. U jednom trenutku, kad smo se približili na jedan razlike mislio sam kako će se Hrvati slomiti, međutim nedostajao nam je taj zadnji udarac", istaknuo je.

Ne vjeruje kako je došlo do zasićenja kod njegove momčadi...

"Zapravo cijela utakmica bila je potpuno aritmična i bilo nam je vrlo teško ući u onaj naš pobjednički program. Ne znam je li to zbog premorenosti i da li se naplatila zlatna medalja iz Londona, ali činjenica je da nismo bili pravi. Kao što sam rekao, previše je igrača podbacilo da bi imali prilike svladati ovakvu Hrvatsku", spremno će.

"Zamisao je bila da konstantno budemo u vodstvu prvo poluvrijeme, iskoristimo manjak iskustva hrvatske momčadi i njihove mlade igrače sasvim obeshrabrimo. Drugo poluvrijeme bi bila igra. Ovako su dobili impuls samopouzdanja i bili nezadrživi", za kraj će.

> Gotovo je! Hrvatska izliječila francuski kompleks

> Duvnjak: Nisam sam pobijedio Francusku

> Goluža: Poslali smo Francuze u zasluženu mirovinu! Neka idu s gorčinom!

> Gobac: Ako će suđenje biti pošteno, idemo u finale!

> Kako je Duvnjak poništio Karabatića

> L´eqiupe: Hrvati za kraj jedne epohe

Pročitajte više