"Operacija Hezonja": Orlando ga je pratio godinama, ali prvi razgovor s njim imali su prije tri tjedna

Foto: Hina

"MARIO HEZONJA je mladić za kojeg smo se nadali da će biti slobodan do našeg picka. Jako smo ga željeli dovesti", otkrio je Rob Hennigan, generalni menadžer Orlanda.
 
Hennigan je sa svojim pomoćnicima 4. lipnja u Barceloni obavio 90-minutni razgovor s 20-godišnjim hrvatskim košarkašem nakon kojeg je odlučio da će peti izbor na draftu potrošiti na njega.
 
"Nismo ga doveli da pobjeđuje na natjecanjima u zakucavanjima ili u tricama, već da nam donese pobjede. Ima nevjerojatnu napadačku moć, ali i sposobnost da odigra dobru obranu zahvaljujući svojim fizičkim mogućnostima. Vidimo ga kao dinamičnog igrača, mladića kojeg smo dodali u skupinu koja će zajedno rasti", rekao je Hennigan i dodao da su ga pratili četiri-pet godina.
 
Hezonja je prvi Europljanin kojeg je Orlando birao u "lutriji" još od Frana Vazqueza 2005. godine. Vazquez je razočarao čelnike kluba jer je odlučio ostati u Španjolskoj, a to s Hezonjom neće biti slučaj.
 
"Naravno da će igrati sljedeće sezone za Orlando. Neće biti problema s otkupom njegovog ugovora", uvjeren je Hennigan, koji od Hezonje očekuje da bude jedan od vođa Orlanda u budućnosti.
 
Trener Orlanda: Nema nijednog razloga da ne bude vrhunski obrambeni igrač
 
Trener Scott Skiles nije znao mnogo o Hezonji dok mu skauti prošlog mjeseca nisu dostavili izvještaj o Dubrovčaninu.
 
"Hezonja ima jako visoku razinu samopouzdanja, zbog kojeg može donijeti poneku lošu odluku na terenu, ali to nije ništa što se ne može ispraviti", rekao je Skiles, koji puno pažnje poklanja igri u obrani.
 
Koliko Hezonja može u obrani u najjačoj ligi svijeta?
 
"Mislim da nema nijednog razloga, atletski gledano, da ne bude jako dobar obrambeni igrač. Naučit ću ga da nema spavanja u obrani."
 
Hezonja će se za minute boriti s Oladipom, Fournierom, Harrisom i Gordonom.
 
"Vidimo u njemu igrača koji može igrati sa svima. Imamo trojicu-četvoricu igrača koji mogu igrati po dvije pozicije, a Mario može igrati sa svima njima kao šuter ili nisko krilo."
 
 

Navijači Orlanda slave izbor Hezonje! Opširnije: http://goo.gl/n4WDaf

Posted by Index Sport on 26. Juni 2015

Pročitajte više