"Opet Hrvati, Barca osjetila genijalnost balkanskog rukometa"

"BARCELONA je izgubila od Zagreba, direktnog rivala za prvo mjesto u skupini A. Barca je osjetila na vlastitoj koži genijalnost balkanske škole rukometa. Tri puta Zagrebaši su gubili u finalima od Barce tijekom devedesetih u Ligi prvaka i imali su veliki motiv osvetiti se za te poraze. S druge strane, Barcelona se željela osvetiti Hrvatima zbog poraza Španjolske u Srbiji u borbi za broncu. Nažalost, pobjeda je ponovno pripala Hrvatima", stoji u analizi Mundo Deportiva.

Igrači Ivice Obrvana napravili su pravi podvig. Osim što su po prvi put u povijesti savladali Barcelonu, Zagrebaši su aktualnom europskom prvaku zadali prvi poraz na domaćem terenu još od 10. rujna 2010. godine, kada je njemački Rhein Neckar-Löwen trijumfalno napustio Kataloniju.

"Barca je pokušala slomiti žilave goste, ali se jednostavno Zagreb nije dao slomiti. Vrlo važno je napomenuti kako je ova momčad sastavljena s isključivo mladim hrvatskim igračima slavila bez veterana Ivana Balića u momčadi, koji je proglašen za najboljeg rukometaša na svijetu", piše AS.com.

Zanimljiv je podatak kako je Barceloni ovo prvi poraz nakon 2. travnja 2011. godine kada ih je u Ligi prvaka dobio Vezsprem.

Horvat: Nisam znao da Zagreb nikada nije dobio Barcu

Kapetan Zagreba u velikoj je pobjedi svog kluba sudjelovao sa sedam postignutih pogodaka. Kada je mu je rečeno da je ovo prva i povijesna pobjeda Zagreba nad Barcelonom, Zlajo nije mogao vjerovati:

"Stvarno nisam mogao vjerovati kada su mi rekli da Zagreb nije nikada dobio Barcelonu. Evo napokon smo uspjeli i jako sam sretan zbog toga. Bili smo odlični i igrali smo odličan rukomet", poručio je Zlatko Horvat za Sportske novosti.

Pročitajte više