Oporba traži ostavku: Splitski Marković nije uspio sačuvati fotelju, ali ne želi ni otići

PALA je Izborna skupština Nogometnog saveza splitsko-dalmatinske županije. Predsjednik Paško Viđak za danas je sazvao sjednicu u Splitu, ali nije uspio skupiti kvorum. Od 52 člana stigla su tek 23.

Viđak je za danas, 3. srpnja, sazvao redovnu i izbornu skupštinu Nogometnog saveza splitsko-dalmatinskog, jer je, s obzirom na to da mu istječe četverogodišnji mandat, naumio jednim udarcem ubiti dvije muhe: Zadovoljiti formu održavanja skupštine i produljenje svoje vlasti, koja je odavno poprimila "markovićevske" gabarite, a samo što nije i vijek trajanja.

Skupština na kraju nije održana, a Viđak se rijetkim predstavnicima obratio govorom.

"Zadnjih mjesec dana traje neviđen pritisak na klubove i pojedince. Bilo je poruka i prijetnji zbog čega ovdje nedostaje jedan broj ljudi. Ostajem predsjednik do 12. mjeseca, a onda ćemo birati novo vodstvo na redovnoj skupštini", rekao je Viđak.

Alojzije Šupraha, bivši poznati sudac koji želi naslijediti Viđaka nakon ovakvog razvoja događaja traži ostavku.

"Kao i što se pretpostavljalo u kuloarima, Paško Viđak nema podršku zastupnika. Bio bi moralan i logičan čin da podnese neopozivu ostavku i sazove skupštinu na kojoj će se izabrati novo vodstvo", kaže Šupraha.

"Ne mogu vjerovati da čelnik saveza sazove sjednicu skupštine koja bi ga trebala ponovo izabrati, ne skupi kvorum, a onda ne želi podnijeti ostavku. To je kao da predsjednik Vlade Milanović Vlade sazove sjednicu Sabora za svoje povjerenje, ne dobije ga, a onda ne želi podnijeti ostavku. Ali, kad je gospodin Viđak u pitanju ništa me ne čudi."

U četvrtak je na rasporedu izborna Skupština Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj će se birati novi predsjednik.

"Ova skupština nije izabrala delegate za Skupštinu HNS-a", napominje Šupraha.

Pročitajte više