Oproštaj od velikog Beare uz njegovu posljednju želju: "Neka mi lijes bude umotan u Hajdukovu zastavu"

Foto: Screenshot; Hajduk

U KINO dvorani na Poljudu održana je komemoracija nedavno preminulom Vladimiru Beari. Jedan od najboljih nogometnih vratara u povijesti napustio nas je u noći s nedjelje na ponedjeljak u 85. godini života i pokopan je na Lovrincu.

Od legende Hajduka oprostili su se navijači, uprava kluba, a zatim i predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza, Crvene zvezde, RNK Splita i mnogi drugi.

"Vlado se pridružio svojoj zlatnoj generaciji koja ga čega tamo gore negdje na nebu. U duhu tog njihovog vica iz 50-ih godina, siguran sam da će takav Hajduk s njime na golu, s Gezom Šenauerom, s Gagom, s Bajdom u vezi, s Franom Matošićem u napadu i Ivićem na klupi te Antom Dorićem i Vjenceslavom Žuvelom na tribinama igrati nekakvu nebesku Ligu prvaka. Nadam se da će i osvojiti ako će suci biti nešto drugačiji nego što su ovdje", rekao je predsjednik Skupštine Hajduka, Vinko Radovani.

Posljednji ispraćaj legendarnog vratara bio je na Lovrincu, a Beara je tražio da njegov lijes bude omotan u Hajdukovu zastavu, te je otpjevana i pjesma "Hajduk živi vječno"

Na posljednjem ispraćaju su bili, između ostalih, sadašnji i bivši nogometaši Hajduka te predsjednik Uprave kluba Marin Brbić, predsjednik Skupštine kluba Vinko Radovani i sportski direktor Hajduka Goran Vučević. Među brojnim uglednicima nazočio je i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

Pročitajte više