Osijek kazneno prijavljuje suce i proziva Šukera: Troši bogatstvo po svijetu, a slavonski nogomet propada

Foto: Guliver Image/Getty Images

OSIJEK je na izvanrednoj konferenciji za medije izrazio ogorčenje suđenjem na njegovu štetu, najavio kaznene prijave protiv sudaca i prozvao predsjednika Šukera i ostale čelnike HNS-a zbog nebrige za bazu.

Predsjednik Slobodan Tolj istaknuo je kako u klubu trenira preko 300 djece, da je Osijek jedini prvoligaš u svih pet slavonskih županija, ali da ga se svejedno sustavno oštećuje iz kola u kolo.

Zato je prozvao Krešimira Vlajčevića, sudačku organizaciju, povjerenika za natjecanje Josipa Breznog, HNS zbog odnosa prema klubu.

Naglasio je da Osijek, kao jedini prvoligaš iz Slavonije, regije koja je dala predsjednika saveza i dva dopredsjednika, ima nikad gore suđenje.

Najnoviji primjer za to je utakmica koju je u ponedjeljak na Kantridi Osijek izgubio od Rijeke 1:2, pri čemu je, kako tvrde Osječani, oštećen za nedosuđeni kazneni udarac:

"Kako je moguće da sudac stoji na 16 metara a ne vidi da je lopta pogodila u ruku igrača koji stoji na 14 metara?" pita predsjednik Osijeka.

Nastavio je s pitanjima na koja nitko neće odgovoriti: "Što bih trebao pisati dopis Šukeru i HNS-u da mi pošteno sude? Zar to nije njihov posao?"

Još jednom je prozvao Šukera "koji na putovanja po inozemstvu troši nekoliko stotina tisuća kuna, dok su slavonski klubovi i nogomet u iznimno lošem stanju."

Najavio je ozbiljne, radikalne poteze, ali ipak ne poput Hajdukovog:

"Savjetovati ćemo se s odvjetnicima i podignuti kaznene prijave protiv svih sudaca koji su oštetili Osijek. Nećemo raditi ono što je napravio Hajduk, samo želimo pošteno suđenje te da nitko Osijek ne izbacuje iz lige."

Vođa Kohorte Ivica Polih ocijenio je da "u HNL-u ne postoji močvara nego bara koju treba zatrpati" i naglasio ono najgore što se navijaču može dogoditi: "Nema smisla putovati 600 kilometara na gostovanje, na kojem Osijek ostane bez bodova zbog sudačke greške."

Pročitajte više