Ostali i bez Ćorluke?! Bilić "moli Boga da nije ništa ozbiljno"

NOVI problemi u stožeru hrvatske reprezentacije. Vedran Ćorluka napustio je sinoćnji trening zbog ozljede.

> Mamić je prorok: Iličević otpao, u Poljsku stiže Šime Vrsaljko!

> Bilić: Svakakve ideje padaju mi na pamet dok se vozim biciklom, ali taktičkih promjena neće biti

"Nije toliko loše. Čarli je osjetio u prvih pola sata zatezanje u zadnjoj loži. Nadamo se da je sve ok. Sutra ćemo napraviti pregled i znat ćemo više", objavio je Slaven Bilić pred kamerama HTV-a, kada su novinari već odavno sklopili svoje laptope.

Uzbuna. Obrana nam je ionako tanka, ne treba ni pomišljati što bi značilo da ostanemo i bez Ćorluke.

I bivši izbornik Otto Barić konstatirao je kako hrvatska reprezentacija nema kvalitetne i uigrane igrače koji bi mogli zamijeniti Lovrena i Ćorluku u obrani. Bivši hrvatski izbornik pitao je Bilića kako namjerava igrati protiv Irske bez tako važnih igrača.

"Ćorluka je već neko vrijeme ozlijeđen. Izgubili smo Lovrena. Mene zanima vodi li stručni stožer računa o tome tko bi mogao igrati umjesto njih?", pitao se Barić.

Bilić mu je odgovorio:

"Mi vodimo računa o tome. To su pozicije gdje imamo kvalitetne igrače. Prije nekoliko godina ni za živo glavu ne bih mijenjao desnu stranu na kojoj su bili Srna i Ćorluka, ali zbog problema mislili smo staviti Čarlija na sredinu gdje bi bio šef obrane. Bez brige, imamo dovoljno kadra i snage da se suprotstavimo Irskoj", rekao je izbornik.

Ćorluka će sutra obaviti pregled u Varšavi, a budući da je do prve utakmice hrvatske reprezentacije na Euru u Ukrajini i Poljskoj preostalo još tri dana vrlo je izgledno da Ćorluka neće biti u sastavu protiv Iraca.

"Molim Boga da nije ništa ozbiljno", rekao je zabrinuti Bilić.

Glasnogovornik HNS-a: Ne možemo još ništa prognozirati

Više informacija pokušali smo doznati kod Davora Gavrana, glasnogovornika HNS-a, međutim za konkretnije odgovore morat ćemo se strpiti.

"On je negdje na sredini treninga napustio teren zbog istegnuća zadnje lože. Sutra će s liječnicima ići u Varšavu gdje će se napraviti dijagnostika, pa ćemo imati više informacija. Nažalost, ja vam ne mogu dati nikakvu prognozu, a mislim da će Slaven znati kakvo je stanje s njim do sutrašnje konferencije", rekao je Gavran za Index.

Sutrašnja konferencija za novinare zakazana je u 13:30 sati, a jutarnji je trening u 10.

Nije dobro: Lovren, Olić, Iličević i sada Ćorluka?

Situacija nije nimalo optimistična. Čarli je na utakmici protiv Švedske u ožujku zaradio rupturu mišića zbog koje je morao pauzirati dva tjedna. Pamtimo i period kada je u Bayeru zbog ozljede zadnje lože morao mirovati dva mjeseca. Posljednju provjeru prije Eura, u Oslu protiv Norveške, Ćorluka je također morao propustiti zbog zatezanja tetiva koje su njegova stara boljka.

Obrana jednostavno brine.

Od početka priprema Bilić je zacrtao Srnu na desnom krilu, Vidu je uporno gurao na desnog beka, a računao je da Šimunić i Ćorluka mogu držati sredinu uz potporu Schildenfelda i Buljata na klupe. No, Čarli je stigao sa samo četiri utakmice u nogama nakon dvomjesečne pauze, a Šimunić je u Dinamu izgubio nekadašnju sigurnost. Buljat je uletio u posljednji čas, no on i Šifo ustvari su igrači s najviše utakmica u nogama ove sezone od kompletne Bilićeve obrane. Ozljeda je iz momčadi izbacila i Ivu Iličevića, a umjesto njega stigao je Šime Vrsaljko. Eventualnim izostankom Ćorluke u utakmici s Irskom, Bilić si je Dinamovim bekom povećao opcije, no pitanje je koliko sigurna i čvrsta može biti takva obrana u kojoj igrači prvi put igraju zajedno.

Nema sumnje da će izbornik morati dobro razmisliti o promjeni taktike u posljednji trenutak te vraćanjem Srne na beka pojačati bedem pred Pletikosom. Osim ako ne odluči poput svog talijanskog kolege Prandellija hrabro ući u prvu utakmicu s trojicom u zadnjoj liniji.

Pročitajte više