Otišao je reporter, ali ostaje njegov glas: Umro je Ivo Škopljanac, jedan od simbola kultne emisije "Sport i glazba"

Foto: HRT

"NAKON kratke i teške bolesti u 63. godini preminuo je dugogodišnji sportski novinar i reporter Hrvatskog radija Ivo Škopljanac." priopćili su s Prisavlja.

Ivo Škopljanac, točnije njegov glas, jer slušatelji sportskih prijenosa znali su ga samo po glasu, bio je jedan od zaštitnih znakova sportskog radijskog programa i kada je tadašnji republički radio stolovao na adresi Šetalište Karla Marxa i kada je prethodnica Hrvatskog radija bio Radio Zagreb.

Izvještavao je s Mediteranskih igara u Splitu, Olimpijskih igara u Sarajevu, europskih i svjetskih odbojkaških prvenstava, a prenosio je i finalnu utakmicu Kupa europskih prvaka 1990. godine između Jugoplastike i Barcelone u Zaragozi, kada su Splićani osvojili drugu od tri uzastopne europske titule.

I u neovisnoj Hrvatskoj radio je velike projekte, pa je tako iz Barcelone prenosio Olimpijske Igre, prve na kojima je nastupala mlada država.

Ali, ljubiteljima sporta i bez rane smrti, zauvijek ostaje u sjećanju po prijenosima nogometnih utakmica, još od nedjeljnih popodneva koja su se provodila s tranzistorima na uhu ili kada su društva uz radio pratila kretanja rezultata na utakmicama jugo-lige, jer Ivo Škopljanac bio je i ostao jedan od simbola "Sporta i glazbe".


 

Pročitajte više