Ovaj put jači od pritiska: Hirscher slavio u Schladmingu, Kostelić stotinku od postolja!

MARCEL HIRSCHER pobijedio je na noćnom slalomu u Schladmingu, ispred Stefana Grossa i Marija Matta te našeg Ivice Kostelića koji je na četvrtom mjestu zaostao za pobjednikom 30, a za mjestom na pobjedničkom postolju jednu jedinu stotinku!

> Austrijanci slave Hirschera: "Sa startnim brojem jedan postao je broj jedan"

Ivica je i dalje vodeći skijaš u ukupnom poretku Svjetskog kupa, ali je Hirscher ovom pobjedom smanjio zaostatak na 80 bodova. Također, Kostelić će još neko vrijeme zadržati crvenu majicu namijenjenu najboljem u slalomu, budući da Hirscheru bježi 135 bodova.

"Da nisam toliko u banani s brzim disciplinama ove godine ne bih se bunio zbog ovih 10 bodova koje mi je izmaklo. Prva vožnja je bila čisti poligon, u drugoj je staza bila izraubana, ali ja sam zadovoljan s ovim četvrtim mjestom", rekao je Ivica netom poslije utrke.

Osmi slalom sezone, održan pred 50 tisuća navijača u kultnom austrijskom zimovalištu, ponudio je neočekivano uzbudljivi rasplet nakon što je Hirscher u prvoj vožnji razbio konkurenciju i najbližeg, Marija Matta, ostavio iza sebe 75 stotinki, a Ivicu Kostelića na šestom mjestu za 1.18 sekundi.

Hirscher je iskoristio prednost startnog broja jedan i postavio vrijeme koje nitko nije uspio nadmašiti. Štoviše, s Austrijancem su u istu sekundu osim Matta ušli još samo Fritz Dopfer i Andre Myhrer.

Praćen snažnim zvižducima austrijske publike, koja ga je na taj način "pozdravila" jer se usudio reći što misli o haklanju vrata njihovog ljubimca Hirschera, Kostelić je u prvoj vožnji platio danak mekanoj stazi i lošem startnom broju. U svojoj vožnji nije imao većih grešaka, ali je bio prespor. Već u gornjem dijelu, gdje je Hirscher bio najslabiji odnosno najmanje dobar, imao je 26 stotinki zaostatka, da bi do drugog prolaza to naraslo na 67 stotinki, a u cilju na ogromnih 1.18 sekundi.

U drugom laufu uslijedila je prava gužva. Koju sekundu prije nego će sa starta krenuti Ivica, vodstvo je preuzeo sedmoplasirani iz prve vožnje, Stefano Gross.

Sićušnu prednost (tri stotinke) Ivica je pretvorio u zaostatak od pola sekunde kojeg ipak do cilja uspijeva smanjiti na podnošljivih osam stotinki.

Iza Ivice je ostao švedski duo Byggmark-Myhrer, a Fritz Dopfer nakon odlično odrađenog gornjeg dijela haklao je jedna vrata i postalo je jasno da će Kostelić iz Schladminga s najmanje 50 bodova, koliko nosi četvrto mjesto. Nažalost, nije uspio ušićariti ništa više od toga - Matt se ugurao ispred njega, a Hirscher je uz dosta pogrešaka uspio sačuvati prednost pred Grossom i uzeti novih 100 bodova, nakon Zagreba i Adelbodena.

U prvoj je vožnji nastupio i Natko Zrnčić-Dim sa startnim brojem 59. Nije završio utrku.

Svjetski kup skijaša, Schladming, slalom:

1. Hirscher (Aut) 1:43.01
2. Gross (Ita) +0.22
3. Matt (Aut) +0.29
4. Kostelić (Hrv) +0.30
5. Yuasa (Jap) +0.50...


Ukupni redoslijed u slalomu:

1. Kostelić (Hrv) 595 bodova
2. Hirscher (Aut) 460
3. Deville (Ita) 370
4. Myhrer (Šve) 364...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Kostelić (Hrv) 905
2. Hirscher (Aut) 825
3. Feuz (Švi) 665
4. Ligety (SAD) 578
5. Svindal (Nor) 534...

Pročitajte više