Ovaj put neće biti Shelbournea: Caktaš i Vlašić za Hajdukovih 2:0 kod Dundalka!

Foto: Twitter

NIKOLA VLAŠIĆ sa samo 16 godina i devet mjeseci postao je najmlađi debitant Hajduka na utakmici europskog kupa, ali nije se zadovoljio samo tim da za dva mjeseca pretekne Marija Tičinovića, nego je još i postigao lijepi gol i tako navedenom rekordu dodao i onaj najmlađeg Hajdukovog strijelca u Europi.

To je glavna priča s Hajdukovog izleta u irsku provinciju, gdje su Bili igrali s protivnikom koji po svemu, od kvalitete momčadi do stadiona, podsjeća na hrvatskog drugoligaša. Hajduk je uvjerljivom gostujućom pobjedom u prvoj utakmici 2. pretkola EL, praktično osigurao sljedeći krug.

Čak je  i ovakav Hajduk, s opustošenom vezom (otišli su Pašalić i Andrijašević, kao i loši Bukva, dok je Sušić ozlijeđen) uspio slaviti na granici Republike i Sjeverne Irske protiv suparnika kojem je glavni saveznik bila očajna podloga na kojoj se susret igrao, navodno umjetna trava.

Teren je bio loš, ali atmosfera bila dobra: "pola grada" (tri tisuće ljudi) i oko 150 torcidaša sjatilo se na tribine Oriel Parka da pogleda "ugledni klub iz prekrasnog Splita na Jadranu", kako su ovdašnji mediji reklamirali Hajduk, a s posebnim (straho)poštovanjem izgovaralo se ime Avde Vršajevića, jer u Dundalku nemaju prilike često uživo vidjeti strijelca gola na SP-u.

Upravo je Vršajević već u 7. minuti nabacio sa svoje, desne strane, a Caktaš glavom zabija prvi Hajdukov gol. Do kraja poluvremena najbolji strijelac domaćih Hoban pogodit će stativu s desetak metara iskosa, dok će hajdukovci žestoko prosvjedovati kod austrijskog suca Hametera nakon što za Vršajevićev pad u kaznenom prostoru nakon kontakta s braničem domaćih, nije dosudio penal.

Trudio se novi napadač, austrijski Hrvat Sandro Gotal, ali ostao je bez gola, kojem je bio najbliže u 48. minuti, kada odbijanac od Maglicinog udaraca, šalje preko gola sa samo pet metara.

Hajduk je drugi dio počeo višim tempom nego na startu utakmice. Tudor je očigledno naredio igračima da lošeg suparnika riješe već u prvoj utakmici i to je funkcioniralo do 55. minute, kada mlada Hajdukova momčad upada u crnu rupu i neshvatljivo pada. Trener odmah reagira i umjesto Maglice u igru šalje Anđelkovića.

On je začepio rupe, a 15 minuta prije kraja i domaći navijači zapljeskali su nakon što je debitant gostiju lijepim golom završio jednako takvu akciju - Caktaš i Kouassi izigrali su domaće na desnoj strani, potonji je ubacio, a Vlašić na drugoj vratnici s desetak metara zakucava za pobjedu Hajduka.

 

Pročitajte više