Ovako danas izgleda stadion na kojem će Island dočekati Hrvatsku: Snijega na travnjaku nema!

Foto: Guliver Images/Getty Images/, DV.is, facebook.com/Laugardalsvöllur

U NEDJELJU kreće "akcija Island". Hrvatski izbornik Niko Kovač dočekat će svoje izabranike s kojima će odraditi šest treninga u samo četiri dana. 

Spartanac Niko nema milosti: Posljednji trening nekoliko sati prije leta

Reprezentativci će prvi trening odraditi u nedjelju na Hitrecu, a ono što je posebno zanimljivo jest to da će hrvatski reprezentativci imati dva treninga dnevno, u periodu od ponedjeljka do srijede. Naime, Kovač se odlučio na spartanski rad pa će Modrić i ekipa odraditi trening i pet sati prije polaska za Reykjavik. Upravo zato je Kovač zatražio da se njegova momčad, osim na Hitrecu, priprema i na stadionu HNK Gorica.

Iako je danas većina hrvatskih medija objavila sliku stadiona Laugardalsvollur prekrivenog snijegom, Islandski nogometni savez demantirao je to objavom fotografije na kojoj se vidi kako snijega nema, a da travnjak štite najlonima.

Kako igrati na -10 stupnjeva?



Za Niku Kovača i reprezentativce imamo samo jedan savjet - toplo se obucite. Naime, kako javljaju islandski mediji, na dan utakmice, 15. studenog,  temperatura će se spustiti 10 stupnjeva ispod ništice. 


"Očekujemo snijeg i snažan vjetar. Bez obzira na to, siguran sam da će se snijeg do petka otopiti i da će svi uvjeti za igru biti ispunjeni", rekao je islandski meteorolog Teitur Arason u razgovoru za DV.is.

Zbog snježne oluje prijeti odgoda utakmice?

Međutim, postoji strah da će se situacija pogoršati, odnosno postoji mogućnost da će se utakmica odgoditi do 16. studenog zbog vremenskih neprilika. Indexu se javio čitatelj koji živi i radi na Islandu:

"Islandski nogometni savez čini sve kako bi održao travnjak (stadiona Laugardalsvöllur) u zadovoljavajućem stanju. Čak su unajmili iz Engleske ogromni prekrivač sa sustavom grijanja, koji bi trebao prekriti cijeli travnjak", napisao je čitatelj.

"Moram napomenuti da nikada do sada nisam doživio tako veliku nogometnu groznicu na Islandu. Ovo im je najveći nogometni uspjeh do sada i bit će vrlo nezgodan protivnik. Ujedno bih upozorio naše navijače koji dolaze na Island da provjere kakva im je klauzula u slučaju mijenjanja datuma povratka sa Islanda", nadodao je čitatelj Indexa.

Podsjećamo, prva dokvalifikacijska utakmica između Islanda i Hrvatske na rasporedu je 15. studenog u 19 sati.

Pročitajte više