Ovo su kadrovi koji su šokirali UEFA-u: Hoće li Hajduk zbog divljanja navijača Dnjipra automatski u Europa ligu?

Foto: Screenshot; Youtube

SITUACIJA u Ukrajini sve je lošija iz dana u dan. I dok ukrajinska vojska na istoku zemlje vodi žestoke bitke s proruskim separatistima, Kijev je ponovno postao poprište krvavih sukoba. U petak ujutro odjeknula je snažna eksplozija u centru glavnog grada Ukrajine, a nedavno su se u blizini Trga nezavisnosti, poznatijeg kao Majdan, sukobili pripadnici specijalne policije i prosvjednici koji i dalje kampiraju na mjestu gdje je započela ukrajinska revolucija.

A gdje je ukrajinska policija?

Sigurnost, dakle, nije zajamčena, a da je to doista tako potvrđuje i incident koji se dogodio krajem srpnja kada je danski Kopenhagen gostovao u Kijevu protiv Dnjipra. Naime, početak drugog poluvremena kasnio je 15 minuta zbog luđačkog pohoda ukrajinskih navijača, koji su provalili na gostujuću tribinu! Malobrojna skupina danskih navijača spašavali je živu glavu pred bijesnom masom domaćih navijača, a ono što posebno zabrinjava jest činjenica da se policija nije pojavila, već su huligane pokušali primiriti malobrojni zaštitari.

Odluka 14. kolovoza

Navijači Dnjipra kasnije su opravdali svoj pohod riječima kako su ih Danci provocirali ruskom zastavom, što su navijači Kopenhagena demantirali.


"Zaštitari su nas pretražili na ulazu. O kakvoj ruskoj zastavi oni pričaju? Nitko osim njih nije vidio famoznu rusku zastavu", poručili su Danci.

Kopenhagen je na kraju nastavio svoj put u Ligi prvaka, dok je Dnjipro u petak doznao kako će se za ulazak u Europa ligu boriti protiv Hajduka. S obzirom na šokantno divljanje navijača i sigurnosne probleme u zemlji, postoji velika mogućnost da UEFA izbaci Ukrajince iz natjecanja, odnosno da Hajduk bez borbe prođe u skupinu Europa lige. Ipak, realnija je opcija da se prva utakmica odigra, recimo, na Cipru, što svakako ide u prilog Hajduku i njegovoj vjernoj vojsci navijača.

UEFA će svoju konačnu odluku o sudbini Dnjipra donijeti 14. kolovoza.

Pročitajte više