Ovotjedno UEFA-ino čudo od djeteta: Ante Ćorić, bolji od Bobana, Prosinečkog i Modrića

Foto: Screenshot UEFA.com

SLUŽBENA stranica UEFA-e, UEFA.com svaki tjedan posveti prostor mladom igraču od kojeg se očekuju velike stvari u budućnosti. Ovotjedno čudo od djeteta je mlada nada zagrebačkog Dinama Ante Ćorić.
 
U uvodu Uefinog teksta izjava je Zdravka Mamića koji tvrdi da je Ante sa svojih 17 godina bolji i od Zvonimira Bobana, Roberta Prosinečkog i Luke Modrića kad su oni bili te dobi. U nastavku se citira i Romeo Jozak, tehnički direktor HNS-a, koji za Ćorića kaže:
 
''Ćorić je ne samo budućnost Dinama, on je budućnost hrvatskog nogometa''.
 
UEFA piše kako je Ćorić još kao dječak privlačio pozornost nogometnih velikana poput Bayerna ili Chelseaja, koji su ga željeli dovesti iz Red Bull Salzburga čiji je bio član od 2009. do 2013., no Dinamo je bio uvjerljiviji i za 900 tisuća eura odštete Ćorić dolazi na Maksimir.
 
Novinar ističe kako je riječ o veznom igraču impresivnih mogućnosti, koji ima sve, od driblinga i kontrole lopte do nevjerojatno dobrog pregleda igre. Njegova stil igre i dribling podsjećaju na Prosinečkog, inteligentan je kao Boban, međutim, Ćorićev idol je Ronaldinho.
 
Europa ga je zapazila u 5:1 pobjedi protiv Astre u Europa ligi kad je postao najmlađi strijelac u povijesti tog natjecanja.
 
Nakon odlaska Marcela Brozovića u Inter, Ćoriću se otvara sjajna mogućnost da se nametne kao ključan igrač zagrebačke momčadi i pitanje je jedino koliko će Dinamo moći odolijevati ponudama europskih divova. Navodno je Bayern prvi u redu čekanja.

Pročitajte više