PSG neuvjerljiv u generalci za Maksimir: Golman ih spasio u minimalnoj pobjedi protiv dojučerašnjeg drugoligaša

NAJBOGATIJI klub kontinentalne Europe nakon devet kola konačno je (privremeno) preuzeo ono za što je Qatar Investment Authority potrošio stotine milijuna - prvo mjesto francuske ljestvice, ali to nije ostvario baš impresivno.

Četiri dana prije utakmice 3. kola skupine Lige prvaka kod Dinama, na Parku Prinčeva dočekali su Reims, koji je u Le Championnat ušao kao drugoplasirana momčad prošle sezone u drugoj ligi i pobijedili ga 1:0, golom napadača Kevina Gameira u 65. minuti: Maxwell je oštro nabacio s desne strane, lopta je preletjela večeras lošeg Zlatana Ibrahimovića na prvoj vratnici, ali je Gameiro dočekao na drugoj i poentirao glavom.

Iako je PSG čak 23 puta pucao na gol gostiju, mora se priznati da ni Reims nije ostao dužan - 16 puta su pokušali ugroziti golmana Parisa Salvatorea Sirigua, koji je u 39. minuti sjajno obranio penal koji je izveo Diego, nakon što je desni bek PSG-a Gregory Van der Wiel igrao rukom u kaznenom prostoru.

Osim obrane jedanaesterca, Sirigu je Reimsu skinuo još tri velike prilike: Diegovu u 5., Courtetovu u 16. i Caovu u 31. minuti.

Blijedu predstavu PSG-a, njihov trener Carlo Ancelotti pripisao je tome što mu je momčad nakon desetodnevne pauze zbog kvalifikacija za SP, imala samo dva dana zajedničkog treninga pred utakmicu protiv suparnika koji nije bezazlen.

Možda, ali njegovim igračima svakako nije pomoglo što je tijekom utakmice stalno mijenjao taktiku i pozicije igrača; iz njemu omiljenih 4-3-1-2, u 4-3-3, pa 4-2-2. Osim s lijevim bekom Maxwellom kao ofenzivnim veznjakom, Ancelotti je iznenadio i postavljanjem braniča Thiaga Silve uz Matuidija na mjesto zadnjega veznog. 


Polušpicu Nenea na poluvremenu zbog lakše ozljede zamijenio je Jeremy Menez i PSG je odmah postao opasniji: Matuidi je u 55. minuti pogodio prečku, a Menez deset minuta poslije vratnicu.

Kada spominjemo ozljede, svakako moramo napomenuti kako je stoper Parižana, 22-godišnji kapetan kluba i francuski reprezentativac Mamadou Sakho, u prvom poluvremenu ozlijedio bedreni mišić, zbog čega je mora izaći u 78. minuti.

PSG protiv Reimsa:

Sirigu; Van der Wiel, Alex, Sakho (od 78. Sissoko), Armand - Thiago Silva, Matuidi, Maxwell - Nene (46. Menez) - Gameiro (72. Jallet), Ibrahimović.

Pročitajte više