Pennetta osvojila US Open i objavila kraj karijere: "Ovo je način na koji želim reći zbogom tenisu"

Foto: Hina

TALIJANSKA tenisačica Flavia Pennetta osvojila je Grand slam turnir US Open pobijedivši u finalu sunarodnjakinju Robertu Vinci s 7:6 (4), 6:2.

Pennetta je u svojoj 33. godini stigla do najvećeg uspjeha karijere, dok je godinu dana mlađa Vinci ostala bez trofeja iako je u polufinalu senzacionalno pobijedila prvu igračicu svijeta Serenu Williams, spriječivši je da nakon 1988. postane prva žena koja je u jednoj sezoni osvojila sva četiri najveća turnira.

Pennetta je postala i prva Talijanka s pojedinačnim naslovom na US Openu, a nakon meča i svečanosti objavila je kraj karijere.

"Ovo je način na koji želim reći zbogom tenisu"

"Donijela sam veliku životnu odluku. Ovo je način na koji želim reći zbogom tenisu. Prije mjesec dana odlučila sam otići na ovaj način. Ovo je moj posljednji meč i ne mogu zamisliti bolji način za završetak", poručila je Pennetta, a nakon toga pojasnila:

"Igrat ću do kraja godine, ali ovo mi je zadnji nastup u New Yorku".

Za naslov na US Openu dobila je 3,3 milijuna dolara.

"Treba se boriti svakog tjedna, ne osjećam kao da imam snage. Bila je to teška odluka, ali sretna sam i ponosna".

Na tribine je hitnim letom iz Rima samo zbog talijanskog finala stigao i talijanski premijer Matteo Renzi.

Francuzi slavili u parovima

Francuzi Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut pobjednici su grand slam turnira US Opena u konkurenciji parova nakon što su u finalu slavili protiv britansko-australske kombinacije Jamie Murray/John Peers  6-4, 6-4.

Francuzi su bili tek 12. nositelji na turniru, ali su ipak uspjeli doći do najvećeg uspjeha u paru nakon što su ove godine poraženi u finalu Australian Opena. Mlađi brat Andya Murraya i Peers imaju ove sezone već dva izgubljena finala jer su poraženi u završnici Wimbledona.

U ženskom finalu večeras se sastaju Talijanke Flavia Pennetta i Roberta Vinci.

 

Pročitajte više