Pirlo: Španjolci su bili jedini kojima nismo mogli parirati na Euru

JEDAN od najboljih igrača u redovima Azzurra, Andrea Pirlo, proanalizirao je za Gazzette dello Sport nedavno završeno Europsko prvenstvo, te se osvrnuo na uspjeh Italije. Podsjećamo, Azzurri su osvojili drugo mjesto izgubivši u finalu od Španjolske. Upravo je Furija bila prva na pameti Juventusova veznjaka.

"Nema smisla isticati pojedinca"

"Mi smo bili fantastični tijekom cijelog turnira, ali u finalu smo bili nemoćni protiv Španjolske. Furija je možda i jedina reprezentacija kojoj Italija ne može parirati u pogledu kretanje lopte u igri", rekao je Pirlo, a zatim nadodao:

"Imali smo i dosta nesreće u tom finalu, puno problema s ozljedama, nekoliko promašenih prilika i 30 minuta igre s desetoricom. Takve ozljede nisu neuobičajene kada igrate toliko utakmica u tako kratkom vremenu, posebno nakon duge i naporne klupske sezone", rekao je Pirlo.

33-godišnji talijanski reprezentativac vrlo je vjerojatno odradio svoj posljednji Euro u karijeri, a mnogi će reći da je Italija upravo radi njegovih odličnih partija stigla do finala:

"Ne bih želio govoriti o svojoj ulozi na turniru jer kada se gubi, onda je poražena cijela momčad. Nema smisla isticati pojedinca", poručio je Talijan.

"Prandelli mora ostati"

Cesare Prandelli reformirao je od temelja talijansku reprezentaciju...

"Zbilja bih volio da on nastavi svoj posao u reprezentaciji. Svi smo mogli vidjeti njegov rad i do kuda smo dogurali. Sretan sam zbog njega, bilo bi fer da nastavi posao", za kraj će Pirlo.

Pročitajte više