Platini izbjegao suđenje u Daruvaru: Mora doći na dan utakmice Hrvatske i Srbije!

Foto: Dragan Matić / Cropix

PREDSJEDNIK UEFA-e Michel Platini nije se pojavio na ročištu u postupku pred Općinskim sudom u Daruvaru, u kojem nogometni sudac Bruno Marić tuži UEFA-u za štetu pretrpljenu postupanjem djelatnika UEFA-e Robina Bokšića.

Marićev odvjetnik Vladimir Gredelj otkrio je kako je na ročištu otklonjen pokušaj UEFA-e koja je tvrdila da Bokšić nije nastupao u njeno ime.

''Iz HNS-a je stigla određena dokumentacija među kojom stoji i pismo voditelja disciplinskog odjela UEFA-e Petera Limachera gdje se on obraća tada glavnom tajniku HNS-a Zorislavu Srebriću i gdje mu govori da će UEFA uputiti Robina Bokšića da ispita u prostorijama HNS-a vezano za kup utakmicu Dinamo-Hajduk (finale 2009. godine, op.a.)'', ističe Gredelj.

Novo ročište zakazano je za 22. ožujka, na dan kvalifikacijske utakmice Hrvatske i Srbije, na koju je svoj dolazak najavio i Platini.

''Na neki način pokušavamo ekonomizirati troškove gospodina Platinija. U jednom trošku može doći u Hrvatsku. Dođe na sud i pogleda utakmicu usput'', poručio je Gredelj.

Hrvatski sudac Bruno Marić tužio je UEFA-u za iznos od 7.500.000,00 kuna na ime naknade štete, pretrpljene postupanjem Robina Bokšića, koji je kao UEFA-in istražitelj 2010. godine ispitao Marića u Rusanovoj u vezi skandala s namještanjem utakmica. Marića je Bokšić okrivio da je sudjelovao u namještanju finala Hrvatskog kupa 2009. godine kada je Dinamo pobijedio Hajduk nakon što su protiv Splićana suđena dva crvena kartona i penal. Kako su kasnije sve optužbe demantirane, a Bokšić otpušten iz UEFA-e, Marić je odlučio tražiti naknadu za duševne boli i pretrpljenu sramotu.

Pročitajte više