Pobjeda srpskih članova Olimpijskog odbora BiH: Žana Novaković nosi zastavu u Sočiju

Screenshot (Sportsport.ba)

ŽANA NOVAKOVIĆ nosit će zastavu Bosne i Hercegovine na svečanom otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, 7. veljače ove godine, a ta je odluka ranije podijelila srpske i bošnjačke članove Olimpijskog odbora BiH (OO BiH).

Kako su izvijestili mediji u BiH, čelnici Olimpijskog odbora su na izvanrednom sastanku održanom danas ipak postigli dogovor nakon što se Izvršni odbor na sjednici u utorak nije uspio o tome usuglasiti. Članovi vodstva Olimpijskog odbora ranije su se podijelili između Žane Novaković s Pala, koju su podupirali predstavnici Republike Srpske, dok su Igora Lajkerta iz Zenice podupirali bošnjački članovi Izvornog odbora. Na kraju je ipak postignut dogovor neposredno prije odlaska jedanaestočlanog izaslanstva olimpijskog tima iz BiH.

Inače, BiH će u alpskom skijanju predstavljati Igor Lajkert, Marko Rudić i Žana Novaković, u trčanju na skijama će BiH-boje braniti Mladen Plakalović, a Tanja Karišik u trčanju na skijama i u biatlonu. Zajedno s njima bit će i pet trenera, te tajnik olimpijskog tima.

Pročitajte više