Pogledajte kako je Mamić ukrao srpski prime time: Idol sam pristojnim i obrazovanim ljudima u Hrvatskoj, ali zbog huligana me žele likvidirati!

Foto: Screenshot

"JEDAN od rijetkih Hrvata koji je proveo noć u zatvoru zbog vrijeđanja Srba", tako je novinar RTS-a predstavio Zdravka Mamića koji je u prijestolnici Srbije veća vijest od utakmice s Hrvatskom.

Zbog Zdravka se mijenjao i termin emisije, kako bi on mogao stići počastiti 30-ak nogometnih "njuški" Srbije na večeri koju za njih organizira. Častit će se sa Draganom Džajićem, koji ga uostalom zove da se javi kad mu Dinamo dosadi, pa s Vladimirom Cvetkovićem, Milovanom Đorićem, Miloradom Kosanovićem...

Po svaku cijenu, Mamić će Srbima pokazati koliko ih voli. Ali ne Željka Jovanovića, njega je nazvao Srbinom koji mrzi sve hrvatsko i čiji su zubi spremni na klanje. Zdravko je rezervirao prime time RTS-a da pojasni taj moment.

"Proveo sam noć u zatvoru, ali nisam vrijeđao Srbe, ja volim Srbe. Meni je samo cilj bio povrijediti Jovanovića, jer je on vrijeđao mene i hrvatski nogomet."

"Sa srpskim nogometnim djelatnicima imam sjajne, dugotrajne i neprekidne odnose. Pozvao sam ih na večeru jer me zanima kako su i kako im ide u životu", rekao je Mamić kojeg je novinar nazvao jednim od najuspješnijih trgovaca u modernom nogometu.

Zašto nije prihvatio Džajićev poziv da dođe u Zvezdu?

"Da su normalne okolnosti svakom čovjeku na svijetu bi bila privilegija raditi u Zvezdi, prvaku Europe i klubu s armijom navijača. Nestrpljivo iščekujem da se Zvezda vrati u vrh. Dinamo je sada ono što je Zvezda bila ranije. Postali smo ime u europskom nogometu i imamo sjajan imidž, te planiramo uskoro skinuti Zvezdu s pozicije najvećeg kluba s ovih prostora."

Regionalna liga, pitanje koje se valjda ne zaobilazi niti u jednom regionalnom sportskom presjeku.

"Može, ali kad se riješi problem s huliganima. Hrvatskoj sada i nije potrebna regionalna liga nakon smanjenja broja klubova u HNL-u."

"Srbija ima bolje igrače od Hrvatske, ali nema kult reprezentacije. Normalno da je Mihajlović traži da se pjeva himna"

U petak Hrvatska gostuje na Marakani, Mamić očekuje najmanje bod.

"Očekujem da Hrvatska ne izgubi. Bilo bi pretenciozno reći da ćemo vas pregaziti kao plitak potok", rekao je izvršni predsjednik Dinama i nastavio...

"Srbija, nažalost, ima bolje igrače od Hrvatske, ali nema ono što mi imamo - kult reprezentacije. Potpuno mi je normalno da Mihajlović od svojih igrača traži da pjevaju himnu. Pa pjevajte, pokažite da volite Srbiju. Igrač mora znati svoju himnu!"

"Idol sam pristojnim, vrijednim i obrazovanim ljudima u Hrvatskoj"

Mamić vjeruje da je idol mnogima u Hrvatskoj.

"150 milijuna eura zaradio je Dinamo u posljednjih sedam godina od prodaje nogometaša. Svaki čovjek koji je pristojan, vrijedan i obrazovan u meni vidi idola. Dio medija i huligani me žele otjerati iz Dinama. Htjeli su me i likvidirati jer huliganima ne dopuštam da reketare Dinamo i igrače", rekao je Mamić, te je još jednom poručio kako njegov sin nikada nije poslovao s Dinamom, jer nije glup da padne tako lako.

"Dudua sam dobio na sudu"

Ekskluzivno je otkrio kako je dobio parnicu protiv Eduarda od kojeg nije tražio profit, već samo da mu vrati novac koji je uložio u njega.

Za kraj, gospodar hrvatskog nogometa pozvao je Srbe na more.

"U Hrvatskoj me zovu četnikom jer poštujem Srbe, jer mi je srce veliko kad vas vidim na moru. Imam i poruku za vas, samo radite, da biste taj novac mogli potrošiti kod nas."

Pročitajte više